Aproximativ 53% dintre republicani ar vota cu Trump în alegeri primare

Aproximativ 53% dintre republicani ar vota cu Trump în alegeri primare

Aproximativ 53% dintre republicani ar vota din nou cu Donald Trump în alegeri primare, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Morning Consult pentru site-ul Politico.

Senatorii americani nu au vrut să-l pedepsească pe miliardar, ci l-au achitat, sâmbătă, în al doilea proces de destituire, după ce a fost inculpat (”impeached”) de ”instigare la insurecţie” în violenţele de la Capitoliu, la 6 ianuarie, soldate cucinci morţi.

Aparatul Partidului Republican încearcă să dea pagina unui mandat haotic şi epilogului isteric al invaziei Capitoliului, însă, la fel ca electoratul fostului preşedinte, nu se desparte de acesta.

ADVERTISING

Scorul lui Trump în acest sondaj este şi mai impresionant în comparaţie cu scorul eventualilor săi rivali.

Cei mai bine plasaţi după miliardar în sondaj, cu 6%, sunt fosta sa ambasadoare la ONU Nikki Haley şi Donald Trump Jr., fiul fostului locatar al Casei Albe. Toţi ceilalţi eventuali contracandidaţi - inclusiv Mitt Romney, Marco Rubio şi Ted Cruz - sunt cotaţi cu 5%.

Popularitatea lui Donald Trump depăşeşte cu mult marea majoritate a activiştilor care l-ar vota într-o campanie în vederea învestirii partidului la preşedinţie.

ADVERTISING

Potrivit sondajului Morning Consult, Trump se bucură de un scor de 81% opinii pozitive în rândul simpatizanţilor.

Însă acest tabou este mai puţin glorios, dacă este extins la întregul popor american. Doar 34% dintre americani au opinii pozitive cu privire la Trump.

Această nepopularitate în afara clanului său nu este de natură să-i înnoreze orizontul lui Donald Trump în rândul republicanilor.

Astfel, 59% dintre republicani spun că vor ca Trump să joace un rol important în Partidul Republican în viitor.

ADVERTISING

Miliardarul înregistrează astfel o creştere de 18 puncte procentuale faţă de un sondaj similar, realizat pentru partid, la 7 ianuarie, la o zi după ce suţinătorii săi au luat cu asalt Capitoliul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇