Angela Merkel pierde încă un parlamentar, ca urmare a unor acuzaţii de corupţie

Angela Merkel pierde încă un parlamentar, ca urmare a unor acuzaţii de corupţie

Un parlamentar din blocul conservator al cancelarului german Angela Merkel a demisionat, joi seară, după ce o publicaţie a relatat că politicianul a primit bani pentru a face lobby pentru un partid politic din Macedonia de Nord.

Revista Der Spiegel a scris că Tobias Zech, ce reprezenta Uniunea Creştin-Socială (CSU) în Bundestag, a primit în anul 2016 o ”sumă din cinci cifre” pentru a consilia partidul fostului premier nord-macedonean Nikola Gruevski. El a făcut personal campanie pentru Gruevski, notează dpa.

ADVERTISING

Nu există nimic care să sugereze că vreo legătură de afaceri cu partidul lui Gruevski, avută în perioada în care Zech era parlamentar cu normă întreagă, ar fi fost ilegală. Ulterior, Nikola Gruevski a fost condamnat pentru corupţie de un tribunal din Macedonia de Nord şi a fugit în Ungaria, unde a primit azil politic şi trăieşte în exil.

Acest caz intervine în cel mai prost moment posibil pentru blocul Angelei Merkel, care a pierdut deja trei parlamentari din cauza acuzaţiilor că aceştia au primit bani pentru intermedierea unor contracte privind achiziţionarea de măşti sanitare.

ADVERTISING

Conservatorii germani au înregistrat înfrângeri istorice în alegerile regionale desfăşurate duminică în mai multe landuri, una dintre nemulţumirile electoratului fiind legată de modul de desfăşurare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Partidul cancelarei Merkel se află la răscruce

Un sondaj realizat de agenţia Forsa şi publicat pe 17 martie indică faptul că blocul CDU-CSU este susţinut de 29% dintre alegătorii germani, faţă de 40% în iunie anul trecut, când cancelarul Angela Merkel a fost lăudat pentru modul de gestionare a primului val al pandemiei de COVID-19. 

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇