Ambasada Germaniei reacționează după ce Bădulescu a postat o fotografie cu Iohannis în postura lui Hitler

Ambasada Germaniei reacționează după ce Bădulescu a postat o fotografie cu Iohannis în postura lui Hitler

Ambasada Germaniei la București a reacționat față de gestul fostului viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu care a publicat pe Facebook o fotografie trucată cu președintele Klaus Iohannis în care acesta purta mustața lui Adolf Hitler.

„Sunt recunoscător reprezentantului Comunității evreiești, că subliniază din nou foarte clar cât de absolut inacceptabile sunt comparații de orice natură cu inițiatorul și făptuitorul uneia dintre cele mai mari crime din istoria omenirii.

Datorăm memoriei celor care au suferit îngrozitor să respingem mereu cu tărie asemenea banalizări”, a transmis ambasadorul Meier-Klodt, conform paginii de Facebook a Ambasadei Germaniei la București.

ADVERTISING

Silviu Vexler: Condamn cu toată fermitatea acest gest

Reprezentanții ambasadei au distribuit pe pagina de Facebook mesajul deputatului Silviu Vexler, care a condamnat gestul lui Bădulescu.

Am observat cu revoltă montajul fotografic publicat de domnul Aurelian Bădulescu, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, în care domnul Klaus Iohannis apare în postura lui Adolf Hitler.

Nu pot să accept, indiferent de moment și context, actul nepermis și absurd de comparare a Președintelui României cu unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii", a scris Vexler.

ADVERTISING

Acesta a precizat că indiferent de opiniile pe care cineva le are despre activitatea presedintelui Romaniei sau a unui alt demnitar, "astfel de comparații sunt complet inacceptabile din partea oricui, mai ales din partea unei persoane care are statut public".

"În ceea ce mă privește, domnul Iohannis este exact opusul unui om care are convingeri specifice ideologiei naziste și/sau antisemite.

Subliniez sprijinul pe care domnia sa l-a acordat Comunităților Evreiești din România, supraviețuitorilor Holocaustului și luptei împotriva antisemitismului.

ADVERTISING

Repet ceea ce am mai spus deja : Oricât de dur este un conflict, chiar și într-o campanie electorală, există limite care nu pot fi depășite. Condamn cu toată fermitatea acest gest", a încheiat Vexler.

În postarea de pe Facebook, Aurelian Bădulescu susținea că șeful statului ”calcă pe morți” și ”rage ca o fiară: PSD!”. Între timp, poza respectivă a fost ștearsă, iar postării i-a fost adăugată o poză normală cu președintele Iohannis.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇