Allen Coliban aşteaptă scuze de la Ludovic Orban: Credința ține și de respectarea poruncii să nu furi. Şi Boc i-a dat replica şefului său de partid

Allen Coliban aşteaptă scuze de la Ludovic Orban: Credința ține și de respectarea poruncii să nu furi. Şi Boc i-a dat replica şefului său de partid

USR-PLUS reacționează după ce Ludovic Orban, liderul PNL, i-a criticat pe partenerii din coaliție, pentru că nu sunt religioși și nu i-a văzut făcându-și semnul crucii.

De exemplu, Allen Coliban, primarul Brașovului (USR), a spus că așteaptă ”o retractare și scuze” din partea lui Orban.

„Am arătat întotdeauna şi preţuire, şi respect faţă de istorie, şi faţă de valori, şi faţă de drapel. De Ziua Drapelului am participat la aceste ceremonii şi am sărutat drapelul, drept pentru care mă simt deranjat de afirmaţiile liderului PNL şi chiar m-aş fi aşteptat la o retractare şi la nişte scuze.

ADVERTISING

Pe de altă parte, credinţa se manifestă într-un fel intim al fiecăruia şi nu ţine doar de un gest de a pune mâna pe Biblie şi de a jura, ţine şi de faptele pe care le facem, iar aceste fapte ţin şi de a respecta acea a opta poruncă - să nu furi, de felul în care toate aceste lucruri se transpun printr-o activitate politică”, a comentat Coliban la Digi24.

Boc ia apărarea USR PLUS

O reacție a venit însă și din PNL, prin vocea primarului Emil Boc (Cluj-Napoca). El le-a luat apărarea celor de la USR PLUS amintind că ceremonia de Ziua Drapelului a fost condusă chiar de subprefectul USR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu ştiu în alte judeţe cum a fost, dar eu la Cluj am văzut subprefectul USR la Ziua Drapelului, chiar a condus ceremonia şi am apreciat prezenţa lor acolo, pentru că un popor care nu-şi cunoaşte istoria, acel popor nu are viitor”, a declarat Boc la același post de televiziune.

Declarațiile lui Orban

Ludovic Orban a afirmat că liberalii au nişte parteneri de guvernare care “parcă nu s-au născut aici", precizând că nu i-a văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-a văzut jurând pe Bibile sau să îşi facă cruce. El a mai spus că PNL trebuie să fie un partid puternic legat de Biserică, care să promoveze morala creştină.

ADVERTISING

„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce.

Noi suntem altfel. Noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, un partid care ţine cont de toată matricea componentă a personalităţii României. Noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român, indiferent unde este el, că este în România sau că trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”, a spus Orban duminică.

Vezi și Orban, criticat din partid după ce a spus că și-ar da viața pentru PNL: Patetic. O demisie dată la timp ar fi fost mai de ajutor

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇