Allen Coliban a găsit un contract falsificat de angajați ai Primăriei Brașov. Cere PNL să se debaraseze de George Scripcaru

Allen Coliban a găsit un contract falsificat de angajați ai Primăriei Brașov. Cere PNL să se debaraseze de George Scripcaru

Noul edil al Brașovului, Allen Coliban (USR), anunță că a descoperit un contract falsificat de angajați ai primăriei în favoarea unei firme care prestează servicii pentru oraș.

Mai exact, afirmă el, a fost modificată data contractului pentru ca firma să nu plătească penalizările legate de întârzierea prestării serviciilor pentru care s-a semnat contractul.

”Toleranță zero pentru hoție în Primăria Brașov. Încă din campanie am fost atenționat de mulți oameni din oraș că în administrația locală se întâmplă nereguli, unele chiar de natură penală. Am încercat să nu mă las influențat și am venit în Primărie fără preconcepții.

ADVERTISING

Iată, însă, că doar la o lună distanță de la preluarea mandatului încep să apară și dovezile pentru ceea ce înainte erau doar zvonuri. Am descoperit recent în Primăria Brașov un contract falsificat de angajați ai primăriei în favoarea unei firme care prestează servicii pentru oraș.

Pe scurt, a fost modificată data contractului pentru ca firma să nu plătească penalizările legate de întârzierea prestării serviciilor pentru care s-a semnat contractul”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

Ar mai putea exista și alte nereguli

Edilul subliniază că a decis predarea dovezilor către instituțiile juridice abilitate să cerceteze cazul și declanșarea unui audit intern.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Allen Coliban mai spune că se așteaptă să descopere și alte nereguli similare.

”Am decis următoarele măsuri:

  • Cercetare disciplinară internă
  • Predarea dovezilor către instituțiile juridice abilitate să cerceteze cazul
  • Declanșarea unui audit intern, care va începe în această lună.
    Mă aștept, acum, să descoperim și alte nereguli similare, iar mesajul meu este unul foarte ferm: nu voi tolera nicio încălcare a legii în Primăria Brașov!”, precizează primarul.

George Scripcaru trebuie îndepărtat

Potrivit lui Allen Coliban, toate neregulile au avut loc în timpul mandatului fostului edil, George Scripcaru, care acum e consilier local din partea PNL.

ADVERTISING

Toate aceste lucruri s-au întâmplat în mandatul vechii administrații, personificată de George Scripcaru, fost primar, acum consilier local din partea PNL.

De la preluarea mandatului, am avut o colaborare foarte bună cu PNL Brașov, care face pași rapizi în a se delimita de membrii cu probleme sau suspiciuni de natură penală. Și cred că împreună vom pune atât municipiul, cât și județul, pe un făgaș de dezvoltare accentuată.

Atunci când această bună colaborare a fost umbrită, acest lucru s-a întâmplat din cauza vechii ‘’găști’’ condusă de George Scripcaru”, spune primarul.

În aceste condiții, Allen Coliban crede că PNL ar trebui să îl dea afară din partid pe George Scripcaru, dar și din Consiliul Local Brașov.

”Cred că cel mai bun semnal pe care PNL poate să îl dea brașovenilor că își dorește să se despartă de vechile metehne pentru totdeauna este retragerea sprijinului politic lui George Scripcaru prin pierderea calității de membru în partid.

Le cer domnului Veștea, președintele PNL Brașov, și domnului Ludovic Orban, premier și președinte PNL, să îl îndepărteze pe George Scripcaru din PNL și, prin urmare, din Consiliul Local Brașov. Astfel, el nu va mai putea avea nicio legătură formală cu aparatul și deciziile administrative din Primăria Brașov.

Consider că este un gest potrivit în prag de alegeri parlamentare, pentru că, fără hoție în administrația publică este ceea ce ne dorim cu toții, indiferent de spectrul politic”, conchide Allen Coliban.

Toleranță zero pentru hoție în Primăria BrașovÎncă din campanie am fost atenționat de mulți oameni din oraș că în...

Posted by Allen Coliban on Thursday, December 3, 2020

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇