Mozaic din patru pietricele colţuroase

Mozaic din patru pietricele colţuroase

În ultima vreme, discursul PSD s-a inflamat, s-a, scuzaţi, inflaţionalizat. Discursul din campania electorală a fost el lipsit de realitate economică, dar nu a atins înălţimea cotelor de acum.

Să-i ceri bietului domn Cîţu să dreagă acum, într-o lună, ce s-a stricat în ani buni de guvernare PSD este nu nepricepere sau discurs politic golit de conţinut, nu este nici măcar neruşinare, ci pur şi simplu frustare.

Nu cumva Cîţu va reuşi să dreagă un procent semnificativ din ce am stricat noi, se întrebă liderii PSD. Vezi, nu va reuşi să dreagă tot, au sărit dânşii în sus de bucurie, nu va reuşi să dreagă tot, hai să strigăm în gura mare în piaţa publică! Strigaţi, băieţi, strigaţi, căci cu fiecare lucru dres vocea voastră va căpăta ton subţire de ipocrizie şi neputinţă.

Arta de a sta pe tușă și a da din gură

Faptul că pe domnul Emil Constantinescu l-a biruit fosta Securitate se vede clar acum, de când există Institutul Levantului care doar plăteşte salarii şi nu cercetează nimic din el.

ADVERTISING

Bieţii foşti fac şi ei ce pot: domnul Iliescu se luptă cu bătrâneţea stricată de juneţea KGB-istă, domnul Roman încearcă să-şi regăsească tinereţea lângă o doamnă mai jună, domnul Emil Constantinescu are nevoie de sinecura asta ca să-şi închipuie că din geolog căutător de roci a ajuns un mare scormonitor de istorie.

Deputatul Iulian Bulai nu se lasă și depune un nou proiect pentru desființarea Institutului Levantului: Ce argumente are și care e diferența majoră față de SUA

Din punctul meu de vedere, domnul Iliescu are o bilă neagră şi întreagă, domnul Roman are o bilă jumate albă jumate neagră, iar domnul Emil Constantinescu una neagră sub care musteşte culoarea roşie.

Domnul Roman îşi vede de viaţa personală şi merită înţelegere şi respect, iar domnul Constantinescu strecoară firfireii publici din Senat printre deşte, cum o făcea nenea Gigi când vindea pe sub mână la Inter bilete la meciurile Stelei.

Dar să fim corecţi, la o adică de ce dom’le să aibă nenea Ion Iliescu institut şi nenea Constantinescu ba? Dreaptă cumpănă a ţinut PSD…

Da’ dacă institutul academicianului de la Frunze a fost desfiinţat, de ce dom’ne al ăstuilat să nu urmeze aceeaşi cale, la lada de gunoi a istoriei? Nu e dreaptă măsură în ce face acum domnul Cîţu, pe onoarea mea…

Fără mărțișoare și flori de 1 și 8 martie în şcoli? Un secretar de stat în Ministerul Educației susține că sunt interzise, ministrul spune că nu umblă la valoarea simbolurilor

Nu este nicio revoluţie în învăţământ faptul că ministerul respectiv condamnă datul de mărţişoare şi de flori în şcoli. Este mai degrabă o prostie cu dinţi scornită din prea multă ipocrizie şi din teama că presa va tăbărî pe subiectul ăsta suculent.

Din câte ştiu eu, mărţişorul şi florile nu sunt mită, sunt doar un gest frumos făcut dăscăliţelor, atât şi nimic mai mult. Dar dacă se găsesc părinţi zeloşi care să adune bani şi să cumpere doamnei învăţatoare un robot de bucătărie performant la care să adauge, ipocrit, un şnur alb-roşu, lucrurile se schimbă.

Bâlbâiala ministerului, zisul şi retractarea, spusul şi respusul fac parte din filmul Uite ce ciumeţi suntem dacă vorbim de-a brambura.

Privind eu acum la domnul Cîmpeanu mai că-l regret pe Victor Ponta cu stilul său direct de a tranşa lucrurile. Ar trebui ca secretarului ăluia de statul cui îi prisoseşte care se împăunează cu faptul că florile şi mărţişoarele sunt interzise să-i spună nenea Ponta pe şleau că nu există lege, ci doar tradiţie: bă, nene, dacă n-ai produs nimic altceva, te exmatriculăm din ProRomânia câmpeanului nostru cu aberaţiile tale cu tot!

Epidemia de haos. Atâta s-a putut

Dacă ar fi după mine, eu aş lua liderii sindicatelor poliţiştilor şi i-aş duce în Valea Jiului cu protestatarii în unifome, la schimb sindical de experienţă. I-aş pune să lucreze în subteran până vor înţelege că dincolo de harababura politică de prost gust gen doamna senator Şoşoacă minerii au dreptate, iar ei n-au deloc.

Vuvuzelele şi fumigenele nu pot ascunde faptul că între datul de salarii restante şi cererea de mărire a salariului este o diferenţă colosală, că între condiţiile de muncă este o diferenţă aidoma.

Cine crede că între a da amendă şi a sparge piatra cu târnăcopul este vreo asemănare ar trebui trimis la Bălăceanca, la expertiză. Iar liderii de sindicat din poliţie, înregimentaţi politic, ar trebui să trudească în Parlament, nu să aducă câţiva zeci de poliţişti în stradă ca să facă scandal.

Nu ştiu de ce, dar mie mitingurile astea cu câteva zeci de persoane îmi par a fi născute din obligaţia liderilor de sindicat de a slugări partidul care le-a dat lapte şi miere în anii trecuţi. Îmi par a fi neputinţa de a mobiliza lumea la o mare manifestaţie împotriva Guvernului. Cinste celor ce au înţeles cum stau lucrurile.

Apropo, de ce doamna, subliniez, senator Şoşoacă nu a fost prezentă şi la manifestaţia unde poliţiştii au demonstrat că n-au mai multă minte ca o galerie de fotbal pentru că s-au îmbrâncit cu colegii lor, jandarmii?

Poate pentru că acolo, la poliţişti, nu există destulă empatie populară ca să fie provocată vreo răzmerită ca-n Valea Jiului? Dacă lipseşte doamna Şoşoaca treaba miroase urât, haideţi flăcăi, duceţi-vă îndărăt la amenzi! Şi vă sugerez să demonstraţi ca să cereţi să ieşiţi din nou la pensie la 55 de ani, nu la 40, ca azi. Poate că dacă faceţi asta vă aude Guvernul sau Parlamentul şi ce vă doriţi chiar se va întâmpla.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇