Hoitar imperial ciugulind asteriscurile dedicate armatei mult prea roșii

Hoitar imperial ciugulind asteriscurile dedicate armatei mult prea roșii

Un tânăr rus a protestat singur la colț de stradă înlocuind sloganul pe care nu avea voie să-l strige cu asteriscuri. Bineînțeles că miliția lui Putin s-a prins de schemă, l-au umflat și l-au dus la secție.

La noi un individ s-a plimbat prin țară cu plăcuța suedeză la vedere și nimeni n-a avut ce-i face. Solidar cu tânărul rus, ofer și eu simbolul unei plăcuțe suedeze marelui bombardator de maternități și de spitale oncologice, Vladimir Vladimirovici.

Ca să înțeleagă și domnul Arafat ce și cum, asta e diferența dintre vorba slobodă și represiune.

Probabil că de acum înainte în Rusia va fi suficient să stai singur la colț de stradă, fără să zici sau să faci nimic, ca să fii săltat de miliție. Circulați, dragi mujici, circulați!

Cu bazucile prin scutece și stingărele prin farmacii oncologice

Fasciștii de ucraineni ascund armamentul antitanc și antiavioane prin maternități și prin spitale oncologice, susține propaganda rusă, de-aia dau dumnealor cu bombele acolo unde nu ar trebui. Că rușii n-au descoperit până acum armament ascuns prin spitale sau maternități n-are nimic de a face cu realitatea militară, ei vor căuta în continuare cu bombele, deși, măre Doamne, la câte păduri sunt prin Ucraina, numai acolo nu și-ar ascunde invadații rachetele Javelin.

ADVERTISING

Umblă vorba că armata roșie n-ar fi roșie din cauza culorii drapelului comunist, ci din cauza sângelui vărsat în războaiele din secolul trecut, când rușii și-au invadat vecinii cam o dată pe deceniu. Bine, bine, dar acum mentenanța faimei armatei se face cu purpură, ci cu sânge de bebeluși sau cu cel cotropit de cancer?

Gâștele patogene și gripa aviară din propaganda Kremlinului

Domnul Vladimirovici e speriat că gâștele sălbtice din sudul Ucrainei au fost infectate dinadins cu germeni patogeni extrem de periculoși și trimise de acolo în Rusia, pe rutele lor obișnuite de migrare. N-am prea înțeles cum, dacă bietele gâște nu se opresc pentru realimentare acolo, ci o tund din delta noastră direct spre stepa rusă.

Îmi închipui militari ucraineni fugărind din elicoptere bietele gâște ca să le înțepe cu seringi pline de patogeni. Sau dresori de circ învățând bobocii căile de migrare, în mari crescătorii clandestine de lângă Herson.

De ce au făcut ucrainenii activitatea asta nerentabilă pentru că în Rusia nu s-a înregistrat nicio epidemie de gripă aviară prin populație? De fasciști și de naziști ce sunt ucrainenii ăștia care ascund bazucile prin scutece și stingărele prin farmaciile oncologice!

Dar poate că tactica asta subversivă chiar a funcționat, de unde atâta gripă aviară în propaganda Kremlinului?

Când minciuna se privește în oglindă, oglinda se sparge

Să minți pentru maica Rusie este o faptă de vitejie pravoslavnică după mintea propagandei de la Kremlin. Să clădești maica Rusie pe minciună este nu doar un act scelerat, ci unul de-a dreptul contraproductiv.

Să trăiești în minciună este tare greu, ți se strâmbă sufletul, d-aia sparge Vladimir Vladimirovici oglinzile de la Kremlin când se bărbierește dimineața, că nu-i place ce vede acolo. Poate tot de aia trag militarii ruși în civili, pentru că aceștia sunt exact ce ei nu pot fi de atâta minciună specială.

Miliardele pierdute de ruși și hrișca mujicului

Forbes Ucraina a făcut un calcul al pierderilor militare ale Rusiei de la începutul invaziei și a ajuns la concluzia că toate echipamentele și vehiculele distruse sau capturate de ucraineni costă peste 5,1 miliarde de dolari.

Cu asemenea pierderi și cu sancțiuni, s-ar părea că operațiunea specială ar trebui oprită că altfel refacerea armatei va dura ani mulți și bietul domn Putin nu va apuca din cauza problemelor de biologie reînzestrarea ei. Iar mujicul rus pupător de putinism va trebui să se mulțumească cu terciul de hrișcă, pentru că d-alde MacDonald nu se va întoarce să vândă burgeri în pierdere.

La Putinul autocrat, să nu te duci cu coridorul la Marea Baltică

Dacă situația bugetului rus arată cum arată, cu ce va produce domnul Putin după invazia Ucrainei coridorul acela care să ducă Belarus la Marea Baltică?

L-am căinat pe bietul Lukașenko că a ajuns slugoi de dictator, dar, dacă războiul mai ține două săptămâni, armata din Belarus va fi singura pavăză pentru Rusia în fața Occidentului. Poate că atunci Putin îl va face general în armata rusă pe fostul colhoznic, tot a pierdut el vreo trei eroi pravoslavnici pe acolo, prin Ucraina.

Hoarda de Aur a învins credința pravoslavnică

A lovi pe cel slab și a-i lua pâinea de la gură este interpretat de poporul rus ca o dovadă de putere.

Dacă e așa înseamnă că poporul pravoslavnic nu a ieșit din mentalitatea hoardelor mongolice cu care s-a luptat sute de ani. Mintea rusului adorator de Putin sau înfricoșat de puterea lui este motivul pentru care Rusia este acum ce este, un stat agresor susținut de mare parte a populației.

Mintea asta învechită aflată pe toate palierele, de la opinca țării la vlădicile pupătoare de Putin, e motivul pentru care armata rusă s-a împotmolit în Ucraina.

În chestiunea asta nu e vorba de inteligență sau de prostie

Dacă dintre toți oamenii înfricoșați de război cei care își fac valizele să plece fac singurul lucru inteligent, atunci suntem pierduți. Sau poate că așa se vede de acolo, din America, la firul ierbii emigrației.

Continuând pe logica asta bizară, cei ce au rămas să lupte în Ucraina fac un lucru tare prost, și tot o prostie este poziția NATO sau susținerea de către Guvernul SUA a armatei ucrainene.

Marea problemă este că nu pot fugi toți din calea războiului, că nu au unde să se ducă. Cineva trebuie să-l oprească cu preț de sânge pe agresor, spre binele tuturor, inclusiv al refugiaților.

Problema astfel pusă de psihologul Andrew Solomon din SUA este una falsă, pentru că induce ideea că salvarea personală este singurul lucru inteligent de făcut. Deci concluzia și mai falsă ar fi că prea grabnicii de pașapoarte și stocatorii de benzină și de ulei de floarea soarelui sunt românașii cu IQ baban.

Dar un lucru la fel de inteligent este să lupți cu tot ce poți împotriva agresorului, spre binele tuturor.

Dacă îți pui binele personal înaintea celui comun, nu te va opri nimeni, e de înțeles, nu toți au sacrificiul la butonieră și cei ce l-ar cere tuturor ar da dovadă de nebunie socială.

Dacă pui binele comun înaintea celui personal, e posibil să pierzi tot, iar ceilalți vor câștiga tot pe spinarea ta, trebuie să îți asumi riscul ăsta. Dacă îți pui familia la adăpost trimițând-o la vama Isaccea ca să lupți împăcat că ai tăi nu vor muri în război, adică dacă faci un mix între binele comun și cel personal, atunci e OK pentru toată lumea, mai puțin pentru agresor.

La urma urmei, nu este vorba aici de inteligență sau de prostie, e vorba doar de alegerea personală pe care fiecare are dreptul să o facă după mintea și puterile sale. Nimeni nu e de lăudat sau de condamnat în chestiunea asta.

Să constatăm deci că lucrurile au un grad de normalitate ridicat, femeile și copiii fug din calea morții emigrând, bărbații luptă și ei pe front cum pot, unii explică starea asta prin idei ciudate rupte de realitate, iar alții sunt arestați pentru că înjură cu astericsuri la Putin neputând face mai mult.

Așa merg lucrurile, de aia realitatea bate cartea, bate filmul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇