Telegrame cu crâmpeie de vise imperiale în vârf de kalașnikov

Telegrame cu crâmpeie de vise imperiale în vârf de kalașnikov

• UE intervine în scandalul privind creșterea pensiilor prin PNRR: renegocierea se face doar dacă vine un dezastru natural. Ei, aici a greșit domnul Budăi, pentru că deși gargara sa e un dezastru național, omul e complet artificial pentru că atunci când vorbește îngheață apele.

• Prin ambasadorul său la Washingthon Rusia spune că, de fapt, nu vrea să invadeze Ucraina, dar e silită de propaganda americană, cât să mai reziste și ea, sărmana?

• Viktor Orban a ajuns la fundul sacului ideologic și acuză UE că sub sloganul statului de drept duce un jihad împotriva Ungariei și cere mai multă toleranță în relația cu Bruxelles-ul. Dacă prin toleranță omul crede că trebuie lăsat să facă precum îl taie capul său iliberal, asta nu se va întâmpla. Și dacă nu primește toleranță pe săturate și va rămâne fără banii UE ce va face, va muta armata XIV din Transnistria la Budapesta?

ADVERTISING

• Înainte să suprataxeze pe cei cu două case și două mașini, domnul Ciolacu ar trebui să-i taxeze pe Dragnea și Oprișan pentru imensele lor proprietăți. Iar mai înainte de asta ar trebui să dea legea confiscării proprietăților ilicite, dacă tot n-are ce face prin Camera Deputaților.

• Ca să ne scape de povara cotei unice de impozitare, domnul Ciolacu ne anunță că ea se mai aplică doar în trei state europene, care nu sunt state bogate. Având în vedere că nici România nu este bogată decât în pensionari pesediști, eu zic să rămână al patrulea stat de pe lista aia, până ce domnul Ciolacu o ridică la nivelul Vestului. Dacă poate, asta da provocare penereristă!

• Printre promotorii mişcării antivaccin care a blocat Canada se numără mai mulţi activişti din Partidul Maverick - o organizaţie politică marginală şi embrionară, care militează pentru independenţa provinciilor vestice - precum şi din Canada Unity, fondată de James Bauder, care a susţinut public opiniile mişcării conspiraţioniste QAnon şi a calificat Covid-19 drept "cea mai mare înşelătorie politică din istorie”. La noi AUR a rămas tot cu cinci chiori pedeștri în piața din Craiova, de unde naiba tiruri că România este o țară săracă!

• Un distrugător rus a urmărit un submarin nuclear american în largul Insulelor Kurile, în apele teritoriale ruseşti, dar americanii susțin că submarinul era în ape internaționale. De când cu anexarea Crimeii și perspectiva invaziei Ucrainei, apele naționale ruse sunt numai ruse, iar cele internaționale sunt tot ruse, acolo unde vrea Putin.

• Dacă nu pleci din curtea ta, intru în curtea vecinului, i-a spus Putin lui Biden. Dacă intri în curtea vecinului, te las cu buzunarele goale, i-a spus Biden lui Putin. Și îți tai și furtunul de la aragaz, a continuat americanul. În ăst răstimp Analena Baerbock băga cărbuni în focarul unei centrale, ca un fochist adevărat, cu obrazul ecologist negru de funinginea rusă.

• Rușii continuă să acuze SUA de isterie, susținând că americanii vor război cu orice preț. Ca să le demonstreze că nu vor să invadeze Ucraina, rușii nu s-au retras, ci au adus nave de desant în Marea Neagră și încă douăzeci de mii de militari la graniță.

• Când țările democrate își evacuează personalul din Ucraina, avem de-a face cu o evacuare. Când rușii își evacuează diplomații, avem de-a face cu o optimizare. DEX-ul rusesc pare aidoma alfabetului chirilic, dacă acolo democrat înseamnă terorist. Uite de aia se simte amenințată Rusia, din cauza DEX-ului său.

• Noi nu invadăm Ucraina, spune Putin, mergem să adunăm armamentul dat de americani, pentru că ucrainenii trag cu el spre Donbas și soldații noștri de acolo se simt discriminați, pentru că rachetele alea le nimeresc tancurile.

• Putin vrea reîntoarcerea la momentul 1997, pentru că atunci avea Belarus și Ucraina și spera ca țările baltice să fie readuse la matca moscovită. Dacă tot vrea refacerea imperiului rus ca pe vremea lui Petru cel Mare și a Ecaterinei, doamna Angela Merkel este de vină pentru că i-a făcut cadou un set de soldăței de plumb.

• Rusia a cerut în formatul Normandia alegerea lui Lukașernko ca președinte al Ucrainei. Astfel, Rusia va putea face manevre militare comune cu Kievul pe modelul Belarus și nu va mai fi silită de americani să invadeze Ucraina.

• Dacă Putin visează Rusia Mare, Viktor Orban când amenință cu ieșirea Ungariei din UE visează o Ungarie Mare?

• Ce va face China dacă Rusia invadează Ucraina? Taiwan, viol politic=love forever!

• Dacă olimpiada de la Soci a sărăcit Rusia, olimpiada de la Beijing este un prilej pentru China de a dezvolta capitala. China a dovedit astfel că este o economie de nivel global care țintește să depășească SUA. Țarul Putin vrea să dovedească faptul că armata rusă este o armată de nivel mai mare ca cel ucrainean.

• Dacă aduce înapoi la matcă încă o sută de milioane de mujici din Belarus și Ucraina, Putin crede că Rusia va deveni mare putere economică, pentru că Rusia, singură cu milionul său, nu poate. Bun, atunci cum se explică faptul că imperiul URSS avea populația dublă față de ce visează acum Putin când a clacat economic? Nu-l aveau pe Petru, îmi șoptește din off un propagandist de la Kremlin. Ei, drăcie, dar ce, acum îl au?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇