Avem televiziuni antivacciniste pentru că ele au rating, iar noi n-avem CNA

Dacă tot e pandemie şi nu se descurcă singură, pârlita de CNA ar fi trebui împinsă prin lege să înfiinţeze un serviciu care să monitorizeze televiziunile şi să angajeze acolo medici epidemiologi sau funcţionari de la DSP sau din Ministerul Sănătăţii, care ştiu cu ce se mănâncă vaccinarea.
Avem televiziuni antivacciniste pentru că ele au rating, iar noi n-avem CNA

Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, avertizează că va susţine cu toată tăria sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific, periclitând astfel sănătatea publică.

De ce abia acum vă trezirăţi, tată, în ceasul al treiş’pelea? Şi de ce doar ,,susţineţi” şi nu cereţi imperativ suspendarea licenţei răspândacilor?

Tare mi-e teama că cei de la Colegiul Medicilor au gândit funcţionăreşte, nu social. În privinţa asta au încălţat ciubotele adevărului tardiv, după ce au lăsat pantofii minciunii să alerge sprinţar prin societate.

Ca toată lumea de altfel, nu era să o ia dumnealor înaintea Cotrocenilor şi a Victoriei. Iar cu declaraţia asta ,,ofensivă” s-a spălat pe mânuşile chirurgicale din dotarea mentală ca Pilat din Pont.

Cum a auzit ce-au zis cei de colegiu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a sărit de doi coţi afirmând că un medic care prezintă teorii nevalidate ştiinţific face mai mult rău ca o persoană obişnuită şi impactul său este dublu.

ADVERTISING

Mă rog, de ce nu triplu? Putea să spună şi dumnealui ,,înzecit” mai mare.

Arafat a precizat că este de acord cu propunerea Colegiului Medicilor de sancţionare a acestor medici, menţionând că trebuiau deja să fie luate astfel de măsuri.

Menţionând… Târziu, foarte târziu s-a trezit şi domnul Arafat să spună adevărul ăsta. Atunci, dacă tot s-a trezit, să ducă declaraţia la bun final şi să spună că premierul supermen Cîţu trebuia să continue şi după luna mai cu măsurile luate în ceasul instalării la Palatul Victoria,sSă spună ce spune toată presa, că omul a fost prea ocupat cu luarea de măsuri împotriva lui Orban până la congresul PNL, iar acum s-a trezit cu capacitatea de luat măsuri dezumflată de USR prin moţiune de cenzură.

Şi-apăi, să mai spună că nu e scuzabilă neluarea de masuri, chiar dacă preşedintele a zis că am învins pandemia…

Trebuiau deja luate astfel de măsuri, domnule Arafat. Sigur că trebuiau luate, a urlat presa din toţi rărunchii o vară întreagă şi n-a fost auzită. Pentru că nu poţi auzi pe cineva dacă te apucă surzenia politică, n-ai cum. Sau dacă la Palatul Victoria se aude doar ce se şopteşte de după gardul Cotrocenilor, par examplu.

Avem o pârlită de lege care incrimineaza pe cei ce ,,zădărnicesc” combaterea bolilor, dar aia e incompletă, pentru că nu face în niciun fel vorbire despre înjurarea de mamă a vaccinului, despre negarea rolului său în stoparea pandemiei.

Nici acum nu ar fi târziu să fie completată şi aplicată, pentru că iniţiativa Colegiului Medicilor de a sancţiona cadrele medicale care găvăresc împotriva vaccinării nu este suficientă, este ca un strop de apă curată într-un lighean cu apă stătută, rău mirositoare.

Legea ar trebui completată cu amenzi consistente funcţie de rating, care să taie cheful televiziunilor de a mai permite ţuţerilor antivaccin să-şi vândă elucubraţiile pe sticlă, ca să facă ele profit de pe urma analfabeţilor medicali, care nu ştiu ce este ăla vaccin şi cum funcţionează el.

Suntem singura ţară din Europa în care antivacciniştii se destrăbălează nepedepsiţi pe la televiziuni. CNA-ul are mare grijă ca realizatorii teve să nu foloseasca cuvinte ,,tari”, dar nu amendează televiziunile pentru zisele conspiraţioniste, neadevărate şi nefaste  despre vaccin.

Vine câte unul şi povesteşte sfătos şi cu voce reţinută despre pandemie, are grijă să nu comită vreun fals, apoi, cu cuvinte voit savante sau alese cu grijă împuşcă un neadevăr despre vaccin sau despre vaccinare, apoi iar mai spune cu îngrijorare ceva bucăţi de adevăr despre pandemie.

Manipularea se face amestecând bucăţi de fals între bucăţile de adevăr, s-au sofisticat şi ciumeţii ăştia de când au văzut cum se fac şi se comercializează burgării.

Televiziunile care fac bani promovând discursul antivaccinist nu se reped, aşa cum cere legea, ca să ceară în contrapartidă spusa avizată a personalului medical de specialitate.

Nu, ele se formalizează cerând părerea sau opinia oponentului doar la dezbaterile politice, pentru asta nu-i costa nimic, dimpotrivă, două opinii contondente cică sporesc savoarea dezbaterii. Din păcate, ele sporesc doar confuzia ascultătorului, dar asta este o altă chestiune.

Eu să fiu CNA, după amendare, aş obliga postul TV să difuzeze o emisiune cu aceeaşi lungime orară, la aceeaşi oră de audienţă, emisiune în care personalul medical avizat să spună ce şi cum despre neadevărurile trâmbiţate anterior despre covid, asta este dreapta măsură.

Asta nu este cenzură, ci este prezentarea adevărului medical. Pentru că un spot de un minut cu o dezminţire în care se face referire la un paragraf dintr-o lege nu spune adevărul şi n-are niciun efect asupra celui infestat cu minciuna.

Dacă tot e pandemie şi nu se descurcă singură, pârlita de CNA ar fi trebui împinsă prin lege să înfiinţeze un serviciu care să monitorizeze televiziunile şi să angajeze acolo medici epidemiologi sau funcţionari de la DSP sau din Ministerul Sănătăţii, care ştiu cu ce se mănâncă vaccinarea.

Sau poate că Arafat şi Gheorghiţă ar trebui să trimită acolo oamenii lor, ca să pună ordine în treaba asta. Şi tot ei ar trebui să ceară bani supermenului pentru o atare întreprindere, dacă tot duduie economia şi din februarie, pe motivul Voiculescu, Cîţu a lăsat Ministerul Sănătăţii fără parale.

Poate o fi târziu ca lucrurile astea să se mai pună în mişcare şi să influenţeze în bine lupta cu pandemia, dar ar fi un model bun de urmat şi pentru alte chestiuni conspiraţioniste.

Aşa s-ar putea potoli discursul xenofob, antisemit şi antieuropean. Bagă televiziunea o jumătate de oră de otravă, CNA-ul o amendeaza şi o obligă la o jumătate de oră de adevăr pe temă, altfel pa licenţă.

Umblă vorba prin târg că în Germania nu ar exista cetăţeni civilizaţi, ci doar cetăţeni amendaţi. Amenda bagă frica în cetăţeni, iar posibilitatea suspendării licenţei va băga frica în televiziuni.

Poate că aşa cetăţenii dedulciţi la aiureli de tot soiul ar înţelege că discursurile de acest fel nu sunt permise în spaţiul public pentru că încalcă legea.. Dacă ar pricepe şi de ce ele încalcă legea, ar fi un lucru bun pentru toată societatea, iar Diana Şoşoacă şi AUR n-ar mai intra în Parlament.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇