Figurine lego cu Zelenski și cocktailuri Molotov, vândute ca pâinea caldă (Foto)

Figurine lego cu Zelenski și cocktailuri Molotov, vândute ca pâinea caldă (Foto)

O companie de jucării a creat o figurină lego ce-l reprezintă pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. În colecția ”Ucraina” mai este și o altă figurină în formă de cocktail Molotov.

Citizen Brick, companie americană, a făcut aceste figurine în ediție limitată și le-a vândut pe toate în mai puțin de 24 de ore. Un Zelenski a costat 100 de dolari, iar un Molotov 10 dolari, potrivit CBS News.

Toți banii obținuți din vânzarea acestor produse - 16.540 de dolari - au fost donați organizației Direct Relief, care până acum a trimis în Ucraina peste 30 de tone de ajutoare medicale.

lego-cocktail-molotov-citizen-brick
Foto: Citizen Brick

Primul lot a fost vândut pe 5 martie, dar compania a anunțat miercuri că a mai produs încă unul, sperând să strângă acum 100.000 de dolari, ce vor fi, de asemenea, donați pentru refugiații ucraineni.

ADVERTISING

Și de data aceasta, figurinele au fost vândute în doar câteva ore și s-au strâns peste 145.000 de dolari.

Război în Ucraina, Ziua 22 - Vezi desfășurarea evenimentelor

sold-out-lego-selenski
Foto: Citizen Brick

Compania le-a transmis celor care au vrut să cumpere figurine, dar nu au mai apucat că speră că vor face o donație directă unei organizații care oferă ajutor ucrainenilor.

Grupul LEGO a transmis o declarație publică în care a precizat că ”inițiativa aparține unei companii independente care nu are nicio legătură cu LEGO Group”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇