Cazul Alec Baldwin: Procurorii îl scapă de riscul de a sta 5 ani la închisoare

Cazul Alec Baldwin: Procurorii îl scapă de riscul de a sta 5 ani la închisoare

Procurorii care anchetează responsabilitatea actorului Alec Baldwin în moartea unei colege de pe platourile de filmare ale filmului „Rust” au renunţat să-l judece pe actor pentru circumstanţe agravante.

Alec Baldwin este urmărit penal în New Mexico pentru omor prin imprudenţă şi riscă o pedeapsă de 18 luni de închisoare, la fel ca armuriera Hannah Gutierrez-Reed. Condamnarea putea fi însă până la cinci ani de închisoare dacă era găsit vinovat de neglijenţă în formă agravantă, relatează AFP.

Aceasta circumstanţă agravantă a fost contestată de avocaţii săi, pe motiv că se invocă o lege din New Mexico care nu era în vigoare în momentul tragediei. În cele din urmă, procurorii au renunţat la această circumstanţă „pentru a nu pierde timpul”.

Pe 21 octombrie 2021, filmarea care avea loc într-o fermă din New Mexico (sud-vest) a luat o turnură tragică, după ce Alec Baldwin a acţionat o armă despre care se presupunea că ar conţine doar gloanţe oarbe, însă un proiectil real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Acest eveniment rar a şocat Hollywoodul şi a avut un puternic impact, conducând la apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare, unde prezenţa muniţiei reale este, teoretic, deja interzisă.

Alec Baldwin a susţinut mereu că i s-au dat asigurări că arma era inofensivă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇