Alec Baldwin, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă

Alec Baldwin, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă

Actorul Alec Baldwin va fi acuzat de ucidere din culpă, după ce a împuşcat-o fără să vrea pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al peliculei „Rust”.

Armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed, care este persoana responsabilă cu armele de pe platoul de filmare, se confruntă cu aceeași acuzație, scrie Sky News.

Asistentul de regie David Halls a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru acuzația de utilizare neglijentă a unei arme letale.

Hutchins a murit după ce o armă de recuzită ținută de Alec Baldwin s-a descărcat în timpul repetițiilor pentru filmul western, în octombrie 2021.

ADVERTISING

Regizorul Joel Souza a fost, de asemenea, rănit în incidentul de pe platoul de filmare din New Mexico.

Aproape un an mai târziu, în octombrie 2022, Alec Baldwin și familia regizoarei au ajuns la o înțelegere într-un proces civil, pentru o sumă nedivulgată.

Aşa că producția filmului va fi reluată în acest an.

Procurorul din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, primise o finanțare suplimentară de 317.750 de dolari pentru a investiga acest caz și a declarat, după anunțarea înțelegerii civile, că aceasta nu va avea niciun impact asupra anchetei penale - întrucât „nimeni nu este mai presus de lege”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O serie de alte procese au fost, de asemenea, intentate în legătură cu împușcăturile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇