Cazul Alec Baldwin: Furnizorul de gloanţe al filmului a fost dat în judecată de armurier

Cazul Alec Baldwin: Furnizorul de gloanţe al filmului a fost dat în judecată de armurier

Armurierul de pe platoul de filmare al lungmetrajului „Rust”, unde directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal de actorul Alec Baldwin, l-a dat în judecată pe furnizorul muniţiilor utilizate în acest western.

Acesta este acuzat că a plasat gloanţe reale printre cartuşe cu gloanţe oarbe, informează AFP.

Hannah Gutierrez-Reed era armurierul care se ocupa de armele de foc folosite în acest film turnat în statul american New Mexico.

În plângerea sa depusă miercuri la un tribunal din New Mexico, Hannah Guttierez-Reed îi reproşează furnizorului Seth Kenney că a livrat producătorilor filmului "Rust" mai multe "muniţii care au fost prezentate în mod fals drept gloanţe oarbe", deci inerte şi lipsite de praf de puşcă, "deşi ele conţineau în realitate atât gloanţe oarbe, cât şi reale".

ADVERTISING

Conform faptelor relatate în acea plângere judiciară, poliţiştii americani au descoperit după producerea tragediei "şapte gloanţe" suspectate că ar fi reale.

Acestea erau repartizate între o cutie de cartuşe, un cărucior pe care se aflau alte muniţii şi câteva cartuşiere folosite ca accesorii de către actori.

Furnizorul a recunoscut, apoi a negat

Tânăra reclamantă şi avocaţii ei consideră că Seth Kenney şi compania lui "au creat condiţii periculoase pe platoul de filmare, fără ca acestea să fie cunoscute de Hannah Gutierrez-Reed".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Această neglijenţă din culpă "a condus la introducerea unor muniţii reale pe platoul de filmare, fapt care a avut ca rezultat o catastrofă previzibilă", a insistat reclamanta, care solicită totodată despăgubiri, al căror cuantum nu a fost precizat.

Seth Kenney le-a spus anchetatorilor că este posibil să le fi vândut producătorilor filmului "Rust" muniţii asamblate artizanal - probabil pe baza unor elemente reciclate -, al căror logo corespunde cu cel ce apare pe cartuşul mortal.

Însă el a exclus ulterior această posibilitate în cadrul unui interviu acordat postului ABC.

ADVERTISING

Nicio arestare nu a fost operată pentru moment, însă justiţia americană nu a exclus posibilitatea unor cercetări penale, dacă vinovaţii tragediei vor fi identificaţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇