Weekend canicular în vestul țării. Avem record de căldură persistentă în România

Weekend canicular în vestul țării. Avem record de căldură persistentă în România

Se anunță un weekend canicular în vestul și sud-vestul țării.

ANM a emis, vineri, un cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat pentru județe din vestul și sud-vestul țării.

Avertizarea este valabilă sâmbătă și duminică. Temperaturile vor ajunge și la 38 de grade Celsius.

„În cursul zilelor de sâmbătă și duminică (14 și 15 august), valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creștere în vestul și sud-vestul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi.

ADVERTISING

Sâmbătă (14 august) temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar duminică (15 august), izolat se vor atinge 37...38 de grade și local va fi caniculă în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei”, transmite ANM.

Conform meteorologilor, în zilele de luni, marți și miercuri (16, 17 și 18 august) valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

harta-8
Foto: Captură ANM

Caniculă și în Capitală

ANM a transmis vineri și prognoza specială pentru Capitală, valabilă în acest weekend.

ADVERTISING

Astfel, vremea se va menține frumoasă, dar va fi călduroasă, chiar caniculară duminică.

„Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Valorile temperaturii maxime vor fi de 30…32 de grade sâmbătă (14 august) și 34…35 de grade duminică (15 august), iar temperatura minimă nocturnă va fi de 15…17 grade”.

De altfel, valul de căldură din acest an este cel mai lung - ca număr de zile consecutive - înregistrat în țara noastră până în prezent. Timp de 15 zile a fost depășită temperatura de 35 de grade Celsius, un nou record pentru România.

ADVERTISING

Vezi și Canicula revine, dar apoi se răcoreşte - prognoza meteo până pe 22 august

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇