Vremea devine și mai rea. ANM a emis și un cod portocaliu de vânt. Cum va fi în Capitală

Vremea devine și mai rea. ANM a emis și un cod portocaliu de vânt. Cum va fi în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, marți, avertizările de vreme rea emise luni. Astfel, meteorologii au emis și un cod portocaliu de vânt, pe lângă atenționarea de tip cod galben de ploi care era deja în vigoare.

Codul galben a intrat în vigoare marți dimineață la ora 09:00 și expiră la ora 21:00.

În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90...100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali.

ADVERTISING

Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55...65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…85 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în sud, est și centrul țării vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Cod portocaliu de vânt

Codul portocaliu intră în vigoare la ora 12:00 și expiră la ora 21:00.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În intervalul menționat, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 120...130 km/h.

anm
Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Cum va fi vremea în București

Marți, în Capitală vremea se va răci și va bate vântul. Cerul va fi mai mult noros și mai ales din orele amiezii vor fi averse și posibil descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi cuprinse în general între 10 și 15 l/mp.

Vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 60…65 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

ADVERTISING

În noaptea de marți spre miercuri, cerul va fi variabil, iar vântul va slăbi treptat în intensitate și va deveni moderat (viteze la rafală de până 35…40 km/h).

Temperatura minimă, în scădere semnificativă față de noaptea anterioară, va fi de 7…9 grade.

Miercuri, vremea va fi răcoroasă, în special dimineața. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇