Vine vremea rea în toată ţara. ANM anunţă coduri galbene şi că la munte va ninge. Cât de frig va fi la București

Vine vremea rea în toată ţara. ANM anunţă coduri galbene şi că la munte va ninge. Cât de frig va fi la București

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni la amiază. două atenționări de vreme rea valabile pentru toată țara.

Primul avertisment de tip cod galben de vânt și ploi intră în vigoare luni la ora 21:00 și expiră marți dimineața la ora 09:00.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, sudul Transilvaniei și al Crișanei, precum și în vestul și nordul Munteniei, vântul va avea temporar intensificări, cu viteze de 55...65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90...100 km/h.

În vestul și sud-vestul țării va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În partea a doua a intervalului, vântul se va intensifica și în centrul țării, unde rafalele vor fi în general între 50 și 60 km/h.

Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Furtunile vor cuprinde întreaga țară

Cel de-al doilea cod galben de ploi și vânt puternic va afecta aproape toată țara. Acesta intră în vigoare marți dimineață la ora 09:00 și expiră la ora 21:00.

Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100...130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55...65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Cum va fi vremea în Capitală

Luni, cerul va fi variabil, în București, dar marți dimineață vor fi nori. Vântul va sufla moderat, cu viteze la rafală în jurul a 35 km/h.
Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

Marţi, vremea se va răci și va bate vântul. Cerul va fi mai mult noros, iar din orele amiezii vor fi averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi cuprinse în general între 5 și 15 l/mp. Vântul va avea intensificări și va atinge 55…65km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!