Vreme schimbătoare cu minime negative şi maxime de 24 de grade - prognoza meteo pe două săptămâni

Vreme schimbătoare cu minime negative şi maxime de 24 de grade - prognoza meteo pe două săptămâni

Următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de variaţii termice semnificative, iar ploile vor fi prezente în majoritatea regiunilor, se menţionează în prognoza de specialitate valabilă pentru perioada 12 – 25 octombrie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Banat

Pe parcursul primei săptămâni, vor fi variaţii termice importante, astfel că zilele caracterizate de o vreme rece (13, 14 şi 17 octombrie) când media maximelor va fi de 11 – 14 grade, iar a minimelor de 4 – 7 grade, vor alterna cu perioade mai calde, în care la amiază vor fi valori de 18 – 21 de grade, iar noaptea 8 – 12 grade.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Cea de-a doua săptămână va debuta cu vreme normală termic pentru perioada din an, cu maxime de 17 – 20 de grade şi minime de 6 – 9 grade, ulterior fiind estimate temperaturi în creştere.

Ploile se vor semnala pe spaţii extinse şi vor fi local însemnate cantitativ în jurul datei de 13 octombrie şi din nou în perioada 15 – 17 octombrie, iar pentru a doua jumătate a intervalului de referinţă, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi, din nou, în creştere din data de 22 octombrie.

Crişana

În prima săptămână de prognoză, vor fi alternanţe între zilele caracterizate de o vreme rece (în special 13 şi 14 octombrie), când media maximelor va fi de 11 – 15 grade, şi zile mai calde, în care la amiază vor fi valori de 20 – 22 de grade.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu vreme normală termic pentru perioada din an, cu maxime de 15 – 17 grade, ulterior fiind estimate temperaturi în creştere.

Ploile se vor semnala pe arii extinse şi vor fi local însemnate cantitativ perioadele 12 – 13 octombrie şi 15 – 17 octombrie, iar apoi după 22 octombrie.

Transilvania

Pe parcursul primei săptămâni, variaţiile termice vor fi semnificative, astfel că zilele caracterizate de valori în jurul sau chiar peste cele normale în a doua decadă a lunii octombrie, cu maxime de 16 – 20 de grade, vor alterna cu perioade reci, în special în jurul datei de 14 octombrie, când la amiază vor fi 12 – 15 de grade, iar noaptea 1 – 5 grade (cu valori uşor negative în depresiuni).

Cea de-a doua săptămână va debuta cu vreme apropiată de normalul termic al perioadei, cu maxime de 14 – 17 grade, apoi sunt estimate temperaturi în creştere.

Ploile se vor semnala pe spaţii extinse şi vor fi local însemnate cantitativ în jurul datelor de 13 şi 16 octombrie, urmând să reapară spre sfârşitul intervalului de referinţă.

Maramureş

Variaţiile termice vor fi semnificative în prima săptămână, astfel că răcirea accentuată din zilele de 14 octombrie, respectiv 17-18 octombrie se va concretiza prin maxime de 11 – 13 grade. În restul timpului vor fi temperaturi mai ridicate, în general peste cele normale ale perioadei, cu medii regionale de 17 – 19 grade.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu vreme normală termic, cu maxime de 15 – 17 grade, ulterior fiind estimate temperaturi în creştere.

Ploile vor fi mai frecvente şi în general moderate cantitativ în perioadele 12 – 14 octombrie şi 15 – 17 octombrie, iar apoi după 22 octombrie.

Moldova

În prima săptămână de prognoză, vor fi alternanţe între zilele caracterizate de o vreme mai rece (în special în 14 şi 18 octombrie), când media maximelor va fi de 13 – 17 grade, iar a minimelor de 3 – 6 grade, şi perioade cu valori peste cele normale în luna octombrie, în care la amiază vor fi valori de 19 – 23 de grade şi noaptea 7 – 12 grade.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu vreme apropiată de normalul perioadei din an, cu maxime de 14 – 16 grade, ulterior fiind estimate temperaturi în creştere.

Ploile vor fi pe arii mai extinse şi local moderate cantitativ în jurul datei de 13 octombrie şi, din nou, în perioada 16 – 17 octombrie.

Dobrogea

În prima săptămână de prognoză, vor fi zile caracterizate de o vreme normală termic pentru luna octombrie (în special în 14 şi 18 octombrie), când media maximelor va fi de 17 – 19 grade, precum şi cele cu valori peste cele specifice perioadei, în care la amiază se vor atinge 21 – 24 de grade.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu vreme răcoroasă, de altfel caracteristică lunii octombrie, cu maxime de 15 – 17 grade, ulterior fiind estimate temperaturi în creştere uşoară.

Va ploua local în jurul datei de 13 octombrie şi, din nou, în perioada 16 – 17 octombrie.

Muntenia

În prima parte a intervalului, perioadele cu vreme răcoroasă, de altfel apropiată de specificul climatologic al lunii octombrie (cu maxime de 16 – 20 de grade şi minime de 4 – 8 grade, în medie) vor alterna cu zile caracterizate de o vreme caldă, în special în 12, 13 şi 15 octombrie, cu temperaturi diurne de 20 – 25 de grade.

Tendinţa se va menţine şi în cea de-a doua săptămână, care va debuta cu valori în jurul celor normale, pentru ultimele zile fiind estimată o uşoară încălzire.

Ploile se vor semnala pe arii mai exinse în jurul datei de 13 octombrie, când local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi în perioada 16 – 17 octombrie.

Oltenia

Pe parcursul primei săptămâni, vor fi variaţii termice importante, astfel că zilele caracterizate de o vreme rece (în 13 şi 14 octombrie) când media maximelor va fi de 13 – 15 grade vor alterna cu perioade mai calde, în care la amiază vor fi valori de 18 – 22 de grade.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu vreme normală termic pentru perioada din an, cu maxime de 17 – 19 grade, ulterior fiind estimate temperaturi în creştere.

Ploile se vor semnala pe spaţii extinse şi vor fi local însemnate cantitativ în jurul datelor de 13 şi 16 octombrie.

La munte

Vremea va fi relativ rece în perioada 13 – 14 octombrie şi în intervalul 18 – 20 octombrie, când vor fi valori negative de temperatură pe timpul nopţilor, iar la amiază în medie 2 – 8 grade.

În restul zilelor din interval va fi o vreme răcoroasă, specifică lunii octombrie, cu maxime între 6 şi 13 grade.

Ploi local însemnate cantitativ se vor semnala pe arii extinse în perioada 12 – 13 octombrie, când la altitudini mari vor fi şi precipitaţii mixte.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi, din nou, în creştere în intervalul 16 – 17 octombrie.

Vine vremea rea în toată ţara. ANM anunţă coduri galbene şi că la munte va ninge. Cât de frig va fi la București