Toamna își face simțită prezența - prognoza meteo pe două săptămâni

Toamna își face simțită prezența - prognoza meteo pe două săptămâni

Sfârșitul lunii septembrie și începutul lui octombrie aduc vreme frumoasă de toamnă, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 21 septembrie-4 octombrie.

Banat

Vremea va fi caldă până pe 25 septembrie (28 de grade). Ulterior, se va răci până la 19...20 de grade în zilele de 28 și 29 septembrie. La începutul lunii octombrie se va încălzi până la 23...24 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va crește după 23 septembrie, însă ploile vor fi pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ, în perioada 25 – 28 septembrie.

Crișana

Până în 25 septembrie vremea va fi caldă (28 de grade), însă, în intervalul 26–29 septembrie, se va răci semnificativ (18...20 de grade). După acest interval se va încălzi ușor, astfel că în primele zile ale lunii octombrie vor fi 22...23 de grade.

ADVERTISING

Vor fi ploi după 23 septembrie, însă probabilitatea pentru cantități de apă mai însemnate va fi mai ridicată în perioada 25-28 septembrie.

Transilvania

Până în 25 septembrie vor fi 24...26 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Ulterior, se va răci, chiar accentuat în perioada 28 – 30 septembrie, când vor fi 17...18 grade. Pentru primele zile ale lunii octombrie sunt estimate maxime ușor mai ridicate, în medie de 20...21 de grade.

În intervalul 25 – 28 septembrie vor fi ploi pe arii extinse, iar probabilitatea pentru cantități de apă mai însemnate va fi ridicată.

ADVERTISING

Maramureș

Până în 25 septembrie vor fi 24...26 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. Ulterior se va răci, chiar accentuat în perioada 28 – 30 septembrie, când se anunță 17...18 grade, apoi spre începutul lunii octombrie se va încălzi ușor și se vor atinge maxime în jur de 22 de grade.

În intervalul 25 – 28 septembrie vor fi ploi pe arii extinse, iar probabilitatea pentru cantități de apă însemnate va fi ridicată.

Moldova

Vremea va fi caldă până în jurul datei de 26 septembrie, chiar călduroasă în sudul regiunii (26 - 29 de grade). După această dată este prognozată o răcire semnificativă, astfel la finalul lunii septembrie, se vor atinge maxime în jur de 18 grade. În primele zile din octombrie temperaturile maxime vor fi ușor mai ridicate, spre o medie de 20...22 de grade.

ADVERTISING

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 26 – 29 septembrie, când și cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate.

Dobrogea

În prima jumătate a intervalului va fi mai cald decât în mod normal. În primele 3 zile, vor fi în jur de 24 de grade, iar în intervalul 24–27 septembrie se anunță 26 de grade. Răcirea se va resimți și la nivelul acestei regiuni spre finalul lunii septembrie, când sunt estimate în jur de 20 de grade. La începutul lunii octombrie, tendința va fi de creștere ușoară spre valori, în medie de 22 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în 26 septembrie și în perioada 28 – 30 septembrie.

Muntenia

În prima jumătate a intervalului, vremea va fi caldă, local călduroasă în timpul după-amiezelor în zona de câmpie. În primele 3 zile vot fi 26...28 de grade, iar în intervalul 24–26 septembrie se vor atinge valori de 29...30 de grade. Începând cu 27 septembrie se va răci accentuat, până la 20...22 de grade. La începutul lunii octombrie, nu vor fi variații semnificative, dar tendința va fi de creștere ușoară spre valori, în medie, de 22...24 de grade.

După 25 septembrie, se vor semnala ploi, pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ în perioada 28 – 30 septembrie.

Oltenia

Vremea va fi caldă până în data de 25 septembrie, local călduroasă în sudul regiunii, cu temperaturi maxime ce se vor situa între 26 și 29 de grade. Ulterior, se va răci până la 20 de grade în perioada 28 - 30 septembrie. La începutul lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creștere a valorilor spre 22...23 de grade.

Sunt prognozate ploi, mai ales în intervalul 25 – 29 septembrie, când vor fi posibile și cantități de apă însemnate.

La munte

În perioada 21-26 septembrie valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul zonei între 16 și 18 grade. Vremea se va răci după acest interval, iar pentru finalul lunii sunt prognozate maxime, în medie, de 10 grade.

În primele zile ale lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creștere a valorilor maxime spre 14 grade.

După 23 septembrie se vor semnala ploi, pe arii mai extinse în perioada 26 – 29 septembrie, când și cantitățile de apă vor fi local însemnate cantitativ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇