Revine vremea rea: Informare meteo de ploi și ninsori pentru toată țara și cod galben, în mai multe județe

Revine vremea rea: Informare meteo de ploi și ninsori pentru toată țara și cod galben, în mai multe județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o informare de ploi și ninsori pentru toată țara și o atenționare de tip cod galben de ninsori și vânt pentru mai multe județe.

Informarea meteo intră în vigoare marți la ora 21:00 și expiră joi, la ora 10:00.

Începând din noaptea de marți spre miercuri, în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15...20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

ADVERTISING

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.
 Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Codul galben intră în vigoare marți la ora 23:00 și expiră miercuri la 18:00.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h.

ADVERTISING

La altitudini de peste 1.500 m, vor fi rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

harta-cod-galben
Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Cu va fi vremea în București

În noapte de marți spre miercuri, cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 3…6
grade.

Miercuri, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată. Astfel, temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -2…0 grade, mai scăzută în zona periferică. Cerul va avea înnorări și temporar, mai ales ziua, va ploua.

ADVERTISING

Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului cu viteze, în general, de 45…55 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Spre sfârșitul nopții, vor fi condiții de ceață și brumă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇