Nou cod galben de vijelii, valabil pentru jumătate de țară. Cum va fi vremea în Capitală

Nou cod galben de vijelii, valabil pentru jumătate de țară. Cum va fi vremea în Capitală

Un nou cod galben de furtuni a fost emis, miercuri, de ANM. Acesta vizează mare parte din țară.

Avertizarea a intrat în vigoare azi dimineață, la ora 10, și expiră diseară, la ora 22.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona de munte, Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...45 l/mp”, arată ANM.

În plus, și în celelalte județe din Muntenia se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică, însă pe arii restrânse.

„Temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70…80 km/h”, conform meteorologilor.

Foto: Captură ANM

Vijelii și în Capitală

De ploi nu scapă nici Capitală, potrivit prognozei speciale emise pentru București.

„Instabilitatea atmosferică se va accentua după-amiaza, când vor fi averse (1 - 5 l/mp, izolat peste 10 l/mp), descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină”, mai transmite ANM.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Vezi și Şi tot cald, cald, cald va fi - prognoza meteo pe două săptămâni

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!