Noi avertizări cod galben și portocaliu. Ploi și ninsori până sâmbătă, în aproape toată țara

Noi avertizări cod galben și portocaliu. Ploi și ninsori până sâmbătă, în aproape toată țara

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea pentru mai multe zone din țară.

Astfel, de azi de la ora 10:00 și până mâine la ora 06:00 este în vigoare o atenționare cod galben. Vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp.

La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

ADVERTISING

De asemenea, azi, de la ora 10:00 și până la ora 23:00, este valabilă o atenționare cod portocaliu.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

cod-galben-si-portocaliu
Foto: INMH

De mâine, după expirarea acestor avertizări, vor intra însă altele în vigoare. Așadar, de mâine de la ora 6.00 și până sâmbătă la ora 10.00 va fi în vigoare o informare meteo de vreme rea.

Precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

Totodată, de maine de la ora 06:00 și până sâmbătă la ora 10:00 va fi în vigoare o avertizare cod galben pentru zona montană. Va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus.

avertizare-meteo
Foto: INMH

Vreme rece și ploi în București

Și în București vremea va continua să fie rece şi închisă, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Până joi la ora 8:00, temporar va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă, în medie, de 5 - 7 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2 - 3 grade.

ADVERTISING

În intervalul 18 martie ora 8:00 - 19 martie ora 8:00, vremea va fi în continuare închisă şi rece pentru această dată. Îndeosebi din orele după-amiezii, temporar se vor semnala precipitaţii la început sub formă de ploaie, iar în cursul nopţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va oscila între 0 şi 2 grade.

În perioada 19 martie ora 8:00 - 20 martie ora 10:00, cerul va prezenta înnorări, iar în cursul zilei vor mai fi posibile precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 6 - 7 grade, iar cea minimă între -2 şi zero grade, în timp ce, la sfârşitul nopţii, vor fi condiţii de ceaţă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇