Ne așteaptă maxime de aproape 30 de grade - prognoza meteo pe două săptămâni

Ne așteaptă maxime de aproape 30 de grade - prognoza meteo pe două săptămâni

Se face din ce în ce mai cald în perioada următoare, arată prognoza meteo pentru intervalul 3 – 16 mai.

În unele zone, temperaturile maxime vor ajunge și la 29 de grade Celsius.

Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în regiunile țării:

Banat

În prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile alternează între 17 - 19 grade în zilele de 3, 6 și 8 mai și, respectiv, 20 - 23 de grade pe 5, 7 și 9 mai.

În prima parte a celei de a doua săptămâni, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât, pe 12 mai, va deveni caldă și se ajunge la maxime de 29 de grade. Ulterior, media ajunge la 23 - 24 de grade.

ADVERTISING

Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, dar va ploua pe 5 și 7 mai,
precum și între 13 și 16 mai.

Crișana

În prima săptămână, temperaturile se vor situa între 16 și 22 de grade, în medie, cu cele mai ridicate valori pe 5, 7 și 9 mai. În a doua săptămână regimul termic va prezenta inițial o tendință de creștere, astfel încât în 12 mai se vor atinge valori de 27 - 28 de grade. Apoi, se răcește ușor, spre 22 de grade la finalul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 5 și 7 mai și, din nou, în intervalul 13 – 16 mai.

Transilvania

Temperaturile maxime în Transilvania oscilează între 16 și 21 de grade în prima săptămână. Apoi, se încălzește până la 23 de grade Celsius pe 10 mai și 26 de grade pe 12 mai. Apoi, spre finalul celor dou săptămâni se ajunge din nou la 21 de grade Celsius.

ADVERTISING

Ploi slabe și pe arii restrânse se vor semnala cu o probabilitate mai mare în intervalele 5 – 8 mai și 13 – 16 mai.

Maramureș

În 5, 7 și 9 mai, temperaturile vor ajunge la maxime de 19 grade Celsius și nu mai puțin de 15 grade. Dar apoi se încălzește constant, iar pe 12 mai media maximelor va atinge 27 de grade, după care va scădea treptat, spre 21 - 22 de grade în ultima zi a intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată între 5 – 8 mai și, din nou, între 13 și 16 mai.

Moldova

Între 3 și 9 mai temperatura aerului va avea variații de la o zi la alta, maximele oscilând între 17 și 22 de grade. După 10 mai, regimul termic se va menține relativ constant și se va concretiza prin valori ale maximelor termice de 22 - 24 de grade.

ADVERTISING

Ploi slabe, pe arii restrânse, se vor semnala cu o probabilitate mai mare între 5 și 8 mai și, din nou, între 13 și 16 mai.

Dobrogea

Vremea va fi în general răcoroasă, fără variații semnificative ale temperaturilor diurne, care se vor situa, în general, între 16 și 20 de grade. Cele mai scăzute valori vor fi la începutul și sfârșitul primei săptămâni a intervalului de prognoză.

Ploi slabe, de scurtă durată, se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabiltate mai mare pe 3, 6 și 8 mai, precum și în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Muntenia

Regimul termic diurn nu va avea variații ample în decursul celor două săptămâni. Se va caracteriza prin valori medii regionale ale temperaturilor maxime situate, în general, între 20 și 24 de grade. Cele mai ridicate valori vor fi pe 7, 12 și 13 mai.

Probabilitatea pentru averse va fi în general redusă, iar ploi slabe, pe arii restrânse, se vor semnala în jurul datei de 5 mai și, din nou, după 13 mai.

Oltenia

Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă din an sau ușor peste cele normale. Mai exact, maximele medii vor varia între 18 și 25 de grade. Este posibil ca acestea să fie mai ridicate în jurul datelor de 12 și 13 mai, cu valori de peste 25 de grade.

Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi mai crescută în zilele de 5 și 7 mai și, din nou, după 12 mai.

La munte

Vremea va fi mai rece decât în mod normal la începutul intervalului. Temperaturile maxime medii vor fi între 4 și 14 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat și vor fi maxime medii de 10 - 20 de grade și minime
ce se vor încadra între 0 și 10 grade.

Temporar, vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, cu cea mai mare probabilitate în perioadele 5-8 mai și 11-15 mai.

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇