Iarna a venit deja în China, mai devreme cu 23 de zile: val de frig și furtuni de zăpadă

Iarna a venit deja în China, mai devreme cu 23 de zile: val de frig și furtuni de zăpadă

Agenţia de meteorologie din China a emis primul cod portocaliu de furtună de zăpadă din noul sezon rece, al doilea pe scala de intensitate, duminică, în contextul în care valul de frig care a cuprins întreaga ţară alimentează îngrijorările privind întreruperi ale traficului şi apariţia unor focare de gripă pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Centrul Naţional de Meteorologie prognozează furtuni de zăpadă în nord-estul Chinei, depunerea unui strat subțire de zăpadă în anumite regiuni pentru următoarele 24 de ore şi ninsori abundente în zonele din nordul ţării, informează Reuters.

Capitala chineză, Beijing, se confruntă cu prima sa ninsoare din noul sezon rece, care a sosit cu 23 de zile mai devreme decât în anii trecuţi, în timp ce temperaturile din noaptea de duminică spre luni vor atinge cele mai joase valori din ultimul deceniu pentru această perioadă a anului.

Valul de frig va cuprinde o mare parte din ţară, inclusiv Beijing, Shanghai şi Guangzhou, determinând duminică o scădere a temperaturilor cu până la 14 grade Celsius, potrivit meteorologilor chinezi.

Valul de frig, care poate să ducă la o creştere a riscului de apariţie a gripei, s-a produs într-o perioadă în care peste 20 de oraşe din nordul Chinei au raportat cazuri de COVID-19, iar apariţia unor focare sporadice a fost semnalată în sud-vestul ţării, în Chongqing şi în provinciile Sichuan şi Yunnan, de la jumătatea lunii octombrie.

Sute de mii de locuitori din Beijing au ieşit din locuinţele lor pentru a se bucura de imaginile spectaculoase ale unor atracţii turistice acoperite de zăpadă, precum Oraşul Interzis şi Universal Studios Resort, în pofida restricţiilor anti-COVID-19. De asemenea, peste 300 de membri din Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez se pregătesc să participe la o reuniune care va avea loc de luni până joi.

Este posibil ca zăpada care se va acumula în regiunile plasate în lockdown din cauza pandemiei de COVID-19 să nu poată să fie mutată în afara zonelor aflate sub control sanitar, a raportat cotidianul central Beijing Daily.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇