Cod portocaliu de ninsori viscolite în Tulcea și Constanța. Alte patru județe sunt sub cod galben

Cod portocaliu de ninsori viscolite în Tulcea și Constanța. Alte patru județe sunt sub cod galben

Meteorologii au emis o atenționare de tip cod portocaliu de vreme rea pentru judeţele Tulcea și Constanța, valabilă azi, de la ora 10:00 și până la 21:00.

Vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70…80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Sub avertizare de tip cod galben au rămas doar patru județe: Galați, Brăila, Ialomița și Călărași. Atenționarea pentru aceste zone este valabilă până joi la ora 10:00.

Va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

De asemenea, pentru restul țării meteorologii au emis o atenționare de vreme rea.

În regiunile estice și sud-estice vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 m se vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol.

Foto: Captură ANM

Va continua să ningă și în București

Și în București vremea se va menține predominant închisă. La ora 10.00 grosimea stratului de zăpadă era neuniformă și măsura între 5 și 10 cm. Până spre după-amiază, temporar, vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor mai depune 1…3 cm.

Astfel, mâine, la ora 10.00, este estimată o grosime a stratului de zăpadă de 6…12 cm. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Bună sau rea, noi îți spunem în fiecare zi cum e vremea. Merităm un like? 👇 Mulțumim. 🙂