Avertizare de vreme rea pentru toată țara: Ne așteaptă ploi, ninsori, polei și vânt puternic

Avertizare de vreme rea pentru toată țara: Ne așteaptă ploi, ninsori, polei și vânt puternic

Meteorologii au emis, duminică, o informare de vreme rea pentru toată țara. Începând cu ora 16:00 va ploua în toate regiunile. Informarea este valabilă până luni la 12:00.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent.

În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

La munte, la altitudini mai mici de 1.400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.     

ADVERTISING

Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50...60 km/h.

Coduri galbene de ninsori și polei

Totodată, au fost emise două avertizări cod gaben ce intra în vigoare în această seară la ora 20:00 și expiră luni la 10:00.

Prima vizează Carpații Meridionali și Carpații Occidentali. Aici, mai ales la altitudini de peste 1.400 de metri, va ninge puternic și se va depune un strat consistent de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

ADVERTISING

A doua avertizare cod galben vizează jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei. Aici, în același interval, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

harta-cod-galben

Prognoză specială pentru București

Pentru Capitală meteorologii au emis o prognoză meteo specială, valabilă în intervalul 31 ianuarie ora 16:00 - 1 februarie ora 10:00.

Cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul nopții și al dimineții temporar va ploua, posibil moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 40...50 km/h.

ADVERTISING

La începutul intervalului se vor înregistra 4...5 grade, apoi temperatura aerului va scădea, iar minima va atinge 1...2 grade. Până spre sfârșitul intervalului tempeatura va urca din nou la 4...5 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇