Adio, soare! Vine frigul - prognoza meteo pe două săptămâni

Adio, soare! Vine frigul - prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea începe să se schimbe ușor, iar temperaturile să scadă, ceea ce este normal pentru această perioadă a anului, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 9-22 noiembrie.

Banat

În prima săptămână valorile termice nu vor avea variații semnificative, maximele fiind între 11 și 13 grade. În cea de a doua săptămână se răcorește până la 8 grade.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 12 noiembrie.

Crișana

Luni, maxima va fi în jurul a 13 grade, iar marți mai puțin cu aproximativ 3 grade. Apoi, până la finalul primei săptămâni, mediile termice nu vor avea variații importante, dar în cea de a doua săptămână se va răci, astfel încât în ultimele zile de prognoză media maximelor se va situa în general între 5 și 7 grade.

Trecător va ploua slab, izolat în prima săptămână și posibil local, în cea de a doua.

Transilvania

Vremea se va răcori treptat, de la o medie a maximelor de 13 grade în prima zi de prognoză, până în jurul a 6 grade în ultimele.

Trecător și pe arii restrânse vor fi posibile burnițe în prima săptămână și ploi slabe în cea de a doua.

Maramureș

Maximele termice vor fi în scădere treptată în cea mai mare parte a intervalului, de la 13…14 grade în prima zi, până în jurul a 6 grade spre finalul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în cea de a doua săptămână.

Moldova

Vremea va fi în general închisă, iar temperaturile vor marca o scădere treptată și aproape constantă în prima săptămână de prognoză, astfel încât vor coborî de la 13 până spre 6 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi destul de mică, acestea se vor semnala pe arii restrânse, în general slabe cantitativ. Excepție va face sfârșitul primei săptămâni și perioada 18…21 noiembrie cand sunt semnale că se pot extinde ca arie.

Dobrogea

Prima săptămână va fi caracterizată de temperaturi în scădere, cu valori ce vor porni de la 14 grade și vor ajunge la 8 grade, iar acestea nu vor mai avea variații pe tot parcursul intervalului 15…22 noiembrie.

Până în 12 noiembrie probabilitatea de precipitații va fi scăzută, vor fi doar ploi slabe sau burniță pe spații mici, însă după această dată și până la finalul intervalului există semnale că acestea vor fi în extindere.

Muntenia

Vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate sau ceață mai ales în zonele joase de relief, condiții în care, în prima săptămână de prognoză, regimul termic nocturn va fi unul plăcut.

Temperaturile maxime, însă, vor scădea treptat în intervalul 9…15 noiembrie, astfel că media acestora va coborî de la 14 la 8 grade, dar se vor stabiliza la această valoare pe restul perioadei până la final.

Ploi slabe și pe arii restrânse se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului, doar între 18 și 21 noiembrie vor fi probabil în extindere ușoară.

Oltenia

Vremea se va menține închisă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, iar în prima săptămână și temperaturile din timpul zilei vor marca o scădere, de la medii ale maximelor de 13 până la 9 grade, însă în cea de a doua nu vor mai varia semnificativ, se vor situa între 7 și 9 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar până în 17 noiembrie, cu ploi puține și slabe cantitativ, iar până la finalul prognozei va crește probabilitatea de ploaie pe suprafețe mai mari.

La munte

În prima săptămână vremea se va răci, iar media maximelor o sa scadă de la 11…12 grade în prima zi, până la 2…3 grade în weekend. În cea de a doua săptămână maximele vor fi cuprinse în general între 0 și 4 grade.

După data de 12 noiembrie, trecător vor fi precipitații slabe, izolat la început, apoi posibil local.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: