Anunț pentru un job special: Angajăm profesioniști care să îmbrățișeze urși

Anunț pentru un job special: Angajăm profesioniști care să îmbrățișeze urși

Agenția de conservare a mediului dintr-un stat american are nevoie de angajaţi pentru o sarcină neobișnuită: să îmbrățișeze puii de urs.

Departamentul de conservare a mediului din New Mexico se află în căutarea unor „profesioniști” care să patruleze în rezervațiile din zonele sălbatice unde trăiesc o parte din cei 6.000 de urși negri americani din acest stat, relatează The Guardian.

Într-un anunț postat pe Facebook, agenția arată că persoanele care aplică pentru acest job trebuie să aibă o condiție fizică optimă, încredere și curaj. Anunțul e însoțit de câteva fotografii cu agenții care țin în brațe pui de urs.

Now hiring professional bear huggers. Must have ability to hike in strenuous conditions, have the courage to crawl...

Publicată de New Mexico Department of Game and Fish pe Luni, 13 martie 2023

"Angajăm profesioniști care să îmbrățișeze urși. Trebuie să aibă capacitatea de a face drumeții în condiții dificile, să aibă curajul să se târască într-un bârlog de urși și să aibă încredere în colegii lor că îi vor ţine în siguranță în timpul procesului", a transmis departamentul.

ADVERTISING

Scoaterea puilor de urs din bârlog a făcut parte dintr-un proiect derulat în nordul statului și s-a desfășurat în deplină siguranță, sub supraveghere, precizează instituția.

Anunțul menționează că îmbrățișarea ursuleților va fi doar o mică parte din sarcinile pe care le vor îndeplini candidații admiși. "Nu toate activitățile de aplicare a legii sunt atât de atrăgătoare, dar ne-ar face plăcere să vă alăturați echipei în care puteți avea parte de experiența vieții voastre".

Candidații trebuie să treacă testele de rezistență fizică înainte de a fi acceptați pentru interviu, ceea ce presupune să poată face cel puțin 15 flotări într-un minut, cel puțin 27 de genuflexiuni într-un minut și să alerge 300 de metri în mai puțin de 71 de secunde.

ADVERTISING

Cei admiși vor face o pregătire de un an, care va include folosirea armelor de foc și a bărcilor. Agenții vor educa publicul asupra vieții sălbatice, vor participa la relocarea faunei, vor contribui la dezvoltarea unor noi reglementări și vor captura "animalele problematice", se arată în anunț.

Agenția estimează că în New Mexico sunt 6.000 de urși negri americani (Baribal). Aceștia trăiesc între 20 și 25 de ani, iar vânarea lor este legală în acest stat. "În cea mai mare parte a zonei unde sunt vânați, durata medie de viață este de aproximativ șapte până la opt ani", arată instituția.

ADVERTISING

Cele mai multe exemplare sunt ucise de vânători, dar altele pier în confruntările cu alți urși sau trebuie împușcate pentru că pot fi o amenințare pentru oameni după ce devin dependente de hrana oferită de ei.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇