Rabla Local: 12.000 de vouchere emise deja. Orașele unde s-a epuizat bugetul

Rabla Local: 12.000 de vouchere emise deja. Orașele unde s-a epuizat bugetul
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

În prima zi a programului Rabla Local au fost emise 12.000 de vouchere până la ora 17, iar oraşele Moineşti, Aiud şi Ţicleni şi-au epuizat deja bugetul.

Programul privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local – a început luni, de la ora ora 10.00, iar persoanele fizice trebuiau să se înscrie pentru a primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi şi poluant.

Sute de persoane au reclamat, însă, că aplicaţia nu poate fi accesată.

ADVERTISING

"În ceea ce priveşte Rabla Local, dincolo de mica problemă tehnică pe care am avut-o la prima oră şi care a durat din nefericire câteva zeci de minute şi pe care am depăşit-o cu succes, pot să vă spun că la ora 17:00 tocmai ce aveam voucher-ul cu numărul 12.000 emis, ceea ce, din punctul nostru de vedere, poate să însemne faptul că ne-am atins obiectivul.

Am avut tot în jurul orei 17:00 primul municipiu din România care şi-a epuizat bugetul, e vorba de municipiul Moineşti din judeţul Bacău. Totodată, mai există (...) municipiul Aiud şi oraşul Ţicleni", a afirmat Fechet, la sediul central al PNL.

El a precizat că în acest moment nu există niciun fel de problemă la programul Rabla Local. "Programul se desfăşoară conform celor stabilite", a completat ministrul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bugetul programului Rabla Local este de 240 de milioane de lei, iar ministrul Mircea Fechet a anunţat că 100.000 de români sunt potenţiali beneficiari.

Avem cu 57% mai multe maşini electrice

Mircea Fechet subliniază că este nevoie de staţii de încărcare a autoturismelor electrice, în contextul în care numărul acestora a crescut cu 57% faţă de anul trecut.

"Este foarte important să venim din spate cu infrastructura de încărcare a autoturismelor electrice pentru că numărul acestor autoturisme creşte de la an la an.

ADVERTISING

Va exista o presiune din ce în ce mai mare din acest punct de vedere pe tot ce înseamnă transport de persoane electrificat şi doar ca să vă dau un exemplu, dacă la 30 iunie anul trecut aveam 4.447 de autoturisme electrice înmatriculate, anul acesta (...) avem 6.983 ceea ce înseamnă 57% creştere într-un singur an.

Din discuţiile pe care le-am avut cu importatorii şi cu producătorii de astfel de autoturisme tendinţa aceasta de creştere se va accentua de la an la an. Ne aşteptăm ca aceste recorduri să fie depăşite în anii ce vor urma", a transmis ministrul Mediului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇