Mercedes investește miliarde de euro în 10.000 de stații de încărcare a mașinilor electrice

Mercedes investește miliarde de euro în 10.000 de stații de încărcare a mașinilor electrice

Mercedes-Benz a anunţat că este dispus să investească miliarde de euro pentru a construi până în 2030 aproximativ 10.000 de staţii rapide de încărcare a vehiculelor electrice în Europa, America de Nord şi China.

Anul acesta vor începe lucrările de construcţii în America de Nord, având ca obiectiv 2.500 de puncte de încărcare în 400 de locaţii din SUA şi Canada, până în 2027, a informat producătorul auto la CES – principalul târg anual pentru tehnologii şi electronice de larg consum – care se desfăşoară în Las Vegas – în perioada 5-8 ianuarie, transmite Reuters.

Mercedes va împărţi peste un miliard de euro din investiţiile necesare până în 2030 în America de Nord cu MN8 Energy, un producător de energie regenerabilă şi operator de baterii de stocare.

ADVERTISING

De asemenea, va fi încheiat un parteneriat între Mercedes şi compania ChargePoint, care are o reţea de puncte de încărcare, pentru expertiză tehnologică.

Directorul general al MN8, Jon Yoder, a informat că firma se aşteaptă să realizeze profit în următorii cinci-şapte ani, posibil mai devreme dacă obţine subvenţii.

Sunt în derulare discuţii cu potenţiali parteneri pentru o reţea de puncte de încărcare în Europa şi China.

Conform datelor din iulie 2022, în Statele Unite există aproximativ 140.000 de puncte de încărcare publice pentru vehiculele electrice, în condiţiile în care consumatorii din întreaga lume sunt descurajaţi să achiziţioneze modele electrice, din cauza infrastructurii deficitare de încărcare.

În Europa, unde Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, Ford şi Hyundai au înfiinţat societatea mixtă Ionity, dedicată infrastructurii pentru vehiculele electrice, erau aproximativ 375.000 de staţii rapide de încărcare disponibile la finalul lui 2021, conform unui studiu al McKinsey.

ADVERTISING

Pentru a face faţă aşteptatei creşteri a cererii, regiunea are nevoie de cel puţin 3,4 milioane staţii de încărcare până în 2030.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇