Primăvară și iarnă la interval de 20 de minute. Ministerul Mediului: Schimbările climatice sunt deja vizibile pentru oricine!

Primăvară și iarnă la interval de 20 de minute. Ministerul Mediului: Schimbările climatice sunt deja vizibile pentru oricine!

Ministerul Mediului a postat miercuri pe Facebook două imagini de la Dăbuleni, făcute la 20 de minute diferență, în care pesisajul se schimbă radical de la unul de primăvara, cu copaci înfloriți, la unul de iarnă cu viscol și troiene.

”Primăvară și iarnă la interval de 20 de minute: demonstrația de astăzi a schimbărilor climatice, care ne arată că minutele pot schimba orice. S-a întâmplat în apropierea localității Dăbuleni. Întreaga echipă a ministerului, alături de oficialități ale celor mai înalte instituții în stat, au asistat la o demonstrație de forță a schimbărilor climatice.

ADVERTISING

Prezenți pentru startul campaniei de împădurire finanțate pentru prima dată din PNRR, toți invitații s-au adunat într-un cadru perfect de primăvară: soare primitor, temperaturi specifice sezonului și cer perfect senin. Asta se întâmpla în jurul orei 12:00. Puțin mai târziu, vremea s-a schimbat brusc într-o veritabilă zi de iarnă cu ninsoare, vânt puternic și rece.

Schimbările climatice sunt deja vizibile pentru oricine! Până nu demult, le trăiam de la o zi la alta sau de la o săptămâna la cealaltă. Astăzi am cunoscut o nouă față a climei: cea în care minutele pot schimba totul. E important să contribuim împreună la orice efort de mediu prin care să încetinim schimbarea climei, care poate fi ireversibilă, dacă nu luăm măsuri precum cele de azi”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

☀️❄Primăvară și iarnă la interval de 20 de minute: demonstrația de astăzi a schimbărilor climatice????, care ne arată că...

Posted by Ministerul Mediului - România on Wednesday, March 24, 2021

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇