Ministrul Mediului spune că noi nu vom avea incendii ca-n alte ţări, dar există ”județe piromane”. Câtă pădure a ars deja în 2022

Ministrul Mediului spune că noi nu vom avea incendii ca-n alte ţări, dar există ”județe piromane”. Câtă pădure a ars deja în 2022

De miercuri, canicula se va instala și în România, spre final de săptămână fiind așteptate temperaturi de 40 de grade Celsius.

Nu vor fi însă incendii de pădure ca în alte țări, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna, dar avertizează că există ”județe piromane”, unde ”persoane iresponsabile dau foc la vegetația uscată de pe câmp”.

”Nu se pot compara pădurile din România cu cele din Spania, din Grecia sau din Portugalia, motiv pentru care incendiile de pădure sunt pe suprafețe mai mici sau mai rare, în timpul caniculei, în România.

ADVERTISING

Dar avem din păcate așa-zisele județe piromane, acolo unde persoane iresponsabile dau foc la vegetația uscată de pe câmp, de pe terenurile agricole, în zona pădurii, la vegetația uscată și sunt, din păcate, multe județe care sunt campioane la acest lucru.

Este extrem de greu să luptăm împotriva acestor persoane iresponsabile, care generează focurile în zonele respective”, a declarat ministrul la RFI România.

Tanczos Barna a mai preconizat că temperaturile din acest val de caniculă din România nu vor fi la fel de ridicate ca în Spania sau Portugalia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Numărul incendiilor în fondul forestier administrat de Romsilva a trecut de 700 în primul semestru al anului, de șapte ori mai multe față de aceeași perioadă din 2021. Au fost distruși 1.130 de metri cubi de lemn.

Franţa, Spania, Croaţia, Grecia și Maroc sunt afectate puternic de incendiile forestiere şi de vegetaţie cauzate de temperaturile foarte ridicate. Sute de oameni au murit și zeci de mii au fost evacuați.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇