Incendiile se extind în Franţa, Spania, Croaţia, Grecia și Maroc. Sute de oameni au murit, aproape 20.000 au fost evacuați (Foto & Video)

Incendiile se extind în Franţa, Spania, Croaţia, Grecia și Maroc. Sute de oameni au murit, aproape 20.000 au fost evacuați (Foto & Video)

Franţa, Spania, Croaţia, Grecia și Maroc sunt afectate puternic de incendiile forestiere şi de vegetaţie cauzate de temperaturile foarte ridicate. Sute de oameni au murit și aproape 20.000 au fost evacuați.

În sudul Spaniei, peste 3.200 de persoane au fugit din calea incendiilor de pe dealurile Mijas, relatează BBC.

Incendiile din oraşul spaniol Mijas nu sunt departe de Málaga, o zonă turistică populară. De asemenea, au izbucnit incendii în provinciile Castilla y León şi Galicia. Peste 360 de persoane au murit în Spania în urma valului de căldură care a afectat țara.

În Franța, autorităţile au evacuat peste 14.000 de persoane ameninţate de incendii în sud-vestul ţării. Autorităţile din regiunea Gironda, o regiune turistică populară, au evacuat turiștii și paznicii de la locurile de campare. Incendiile s-au răspândit in zonele Teste-de-Buch şi Landiras.

ADVERTISING

Un locuitor din sud-vestul Franţei a descris incendiile forestiere ca fiind ”post-apocaliptice”. Incendiile au ars acolo 10.500 de hectare (26.000 de acri) de teren, iar ministrul de Interne Gerald Darmanin a lăudat ”curajul remarcabil” al pompierilor.

Sâmbătă, Franţa a declarat cod portocaliu în 22 de departamente regionale - majoritatea de-a lungul coastei Atlanticului.

În Portugalia, incendiile au distrus 30.000 de hectare (75.000 de acri) de teren în acest an, în principal în nord, reprezentând cele mai grave pagube provocate de incendiu din vara lui 2017.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Autorităţile portugheze spun că cel puţin 238 de persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate din ultima săptămână.

Marocul a ordonat ca peste 1.300 de persoane să-şi părăsească locuințele şi a desfăşurat mai mulţi pompieri pentru a combate incendiile forestiere din nord. Zona cea mai afectată este provincia Larache.

În Creta, pompierii greci se luptă cu incendiile de pe dealurile din jurul Rethymno, pe coasta de nord.

În Marea Britanie este impus cod roşu pentru căldură extremă, deoarece ţara se pregăteşte pentru temperaturi record luni şi marţi, temperaturile atingând probabil 41°C în unele regiuni.

ADVERTISING

Valurile de căldură au devenit mai frecvente, mai intense şi mai persistente din cauza schimbărilor climatice induse de om. Terra s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 °C de la începutul erei industriale şi temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile de carbon.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇