Ţările din zona mediteraneană sunt pârjolite de incendii de vegetație (Foto & video)

Ţările din zona mediteraneană sunt pârjolite de incendii de vegetație (Foto & video)

Mii de pompieri se luptă cu incendii de vegetaţie care pârjolesc pământul în Portugalia, Spania şi sud-vestul Franţei, ţări afectate de un val de căldură persistent.

În nordul Portugaliei, un pilot a murit după ce avionul bombardier cu apă în care se afla s-a prăbuşit în apropiere de graniţa cu Spania, transmite BBC.

Focul face ravagii în regiunea Gironde din Franţa, de unde au fost evacuaţi peste 12.000 de oameni. Localnicii spun că incendiile de pădure de pe coasta atlantică sud-vestică a Franţei creează un sentiment postapocaliptic şi că nu au mai văzut aşa ceva până acum.

Şi în sudul Spaniei, lângă Costa del Sol, în jur de 2.300 de oameni au fost nevoiţi să fugă din cale flăcărilor.

În Portugalia focarele de incendiu se află la nord-est de oraşul Porto. Flăcările au distrus 30.000 de hectare de pământ anul acesta, cea mai mare suprafaţă din vara anului 2017, când au avut loc incendii devastatoare în care au fost ucişi 100 de oameni.

Începând cu joi, temperaturile au urcat la 47 de grade Celsius în Portugalia şi la peste 40 de grade Celsius în Spania. Peste 300 de oameni au murit în total în cele două ţări din cauza temperaturilor ridicate.

ADVERTISING

Şi în Franţa termometrele au indicat în jur de 40 de grade Celsius şi se aşteaptă ca temperaturile să crească săptămâna viitoare.

Italia, Grecia şi Maroc sunt şi ele afectate de incendii de vegetaţie.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇