Incendiu devastator în Grecia, unde un oraş întreg a fost evacuat. Zeci de pompieri români se luptă cu flăcările, iar MAE a dat alertă de călătorie (Foto)

Incendiu devastator în Grecia, unde un oraş întreg a fost evacuat. Zeci de pompieri români se luptă cu flăcările, iar MAE a dat alertă de călătorie (Foto)

Au început incendiile în Grecia, din păcate. Un foc devastator a scăpat de sub control în nordul Atenei, iar autorităţile au fost nevoite să dispună evacuarea unui oraş întreg. Pompierii români, care au plecat recent în Grecia ca să ajute, participă deja la prima lor misiune, în această zonă.

Incendiul a izbucnit din cauza vânturilor puternice în zona Schimatari, la aproximativ 50 de km de Atena, pe fondul temperaturilor ridicate, relatează Reuters.

Oficialii i-au îndemnat pe localnici să părăsească oraşul Dilesi şi au suspendat un tren local.

Peste 100 de pompieri greci, sprijiniţi de patru avioane şi două elicoptere, s-au luptat cu incendiul, care afectează o suprafaţă considerabilă de vegetaţie uscată.

ADVERTISING

Alături de ei, sunt 28 de pompieri români, 3 maşini de stingere incendii de pădure şi o cisternă de mare capacitate, potrivit IGSU.

May be an image of 2 people, people standing and outdoors
Foto: Facebook/DSU

De asemenea, echipajele de urgenţă au încercat să stingă un incendiu în zona Achaia, în sudul peninsulei Peloponez, unde patru sate au fost evacuate.

Anul trecut, incendiile de vegetaţie au devastat aproximativ 300.000 de acri de pădure şi tufăriş, în vreme ce Grecia a suferit cel mai grav val de căldură din ultimii 30 de ani.

În urma criticilor aspre la adresa răspunsului său, Guvernul elen a promis că va spori capacităţile de stingere a incendiilor.

ADVERTISING

Zeci de pompieri români şi bulgari şi-au preluat, sâmbătă, posturile în Grecia, primii membri ai unei forţe europene fiind dislocaţi pentru a oferi ajutor în cazul incendiilor majore declanşate pe timpul verii.

UPDATE Ministerul de Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Grecia că autorităţile locale au emis o avertizare de incendiu, pentru intervalul 5 - 7 iulie, din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului puternic.

ADVERTISING

Există pericol iminent de producere a incendiilor de vegetaţie în următoarele regiuni:

  • insulele din nordul şi estul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria);
  • regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia), peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia) şi Grecia de Vest (Ilia, Ahaia).
May be an image of 1 person and outdoors
Foto: Facebook/DSU

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇