Marea Britanie se topește: S-au înregistrat pentru prima oară peste 40 de grade și e abia începutul

Marea Britanie se topește: S-au înregistrat pentru prima oară peste 40 de grade și e abia începutul

Marea Britanie a înregistrat azi cea mai ridicată temperatură atinsă vreodată: A fost depășit pragul de 40 grade pe aeroportul Heathrow din vestul Londrei, mai exact 40,2°C.

Anterior, tot azi, s-au înregistrat 39,1 grade Celsius în localitatea Charlwood din comitatul Surrey.

Precedentul record data din 2019, când au fost 38,7 grade C, la grădina botanică din Cambridge, scrie BBC.

Se așteaptă ca temperaturile să crească marți și mai mult, fiind posibil să se înregistreze chiar și 42 de grade Celsius. De asemenea, se estimează că Scoția va depăși recordul istoric de 32,9 de grade C.

ADVERTISING

Marea Britanie a avut și în noaptea de luni spre marți cea mai ridicată temperatură nocturnă înregistrată vreodată, cu o creștere de 2 grade Celsius față de recordul anterior.

O temperatură de 25,9 grade a fost înregistrată în Emley Moor, în West Yorkshire. Au mai fost 25,8 grade în Kenley și pe aeroportul din Jersey și 24,5 grade la Aberporth în Ceredigion. Recordul anterior a fost de 23,9° grade.

Cod roșu de caniculă

Met Office a emis o avertizare de tip cod roşu de căldură extremă, care acoperă o mare parte din centrul, nordul şi sud-estul Angliei.

ADVERTISING

Se crede că cel puţin patru persoane s-au înecat după ce au încercat să scape de căldură în râuri şi lacuri.

Network Rail a emis pentru marţi o avertizare "nu călătoriţi", care afectează serviciile care traversează "zona roşie" a avertizării meteorologice emise de Met Office.

De asemenea, au existat avertismente cu privire la presiunea asupra spitalelor şi serviciilor de ambulanţă. Luni, mai multe şcoli au fost închise.

Companiile de apă din sudul şi estul Angliei au avertizat că cererea crescută duce la presiune scăzută şi chiar la întreruperea furnizării pentru unele gospodării.

ADVERTISING

Recorduri absolute de temperatură au fost luni și în Franța, fiind înregistrate peste 42 de grade Celsius.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇