Metoda revoluționară prin care ar putea fi curățate oceanele

Metoda revoluționară prin care ar putea fi curățate oceanele

Problema curățării oceanelor de gunoaie e una spinoasă, dar un studiu recent vine cu o rezolvare. Ce-ar fi dacă plasticul cules ar fi convertit în combustibil, chiar la bord, pe care navele să-l folosească în larg, culegând alt gunoi?

Iar un raport publicat de Proceedings of the National Academy of Sciences și citat de IFL Science arată că ideea poate fi pusă în practică, cu multe avantaje. În primul rând, pentru că gunoiul există, din păcate din plin, practic și rezervele de combustibil ar fi nelimitate.

ADVERTISING

Ceea ce înseamnă că nici navele–gunoieri nu ar trebui să se întoarcă la bază, astfel nemaifiind risipite resurse și timp. Practic, pot lucra încontinuu.

Aducerea plasticului la mal ar fi o pierdere de timp și resurse, cred oamenii de știință, care au conceput deja mașinăria de la bordul navelor, care ar permite convertirea gunoiului în combustibil. Practic, plasticul atât de periculos pentru mediu e, totuși, energie stocată, care ar putea fi folosită pe loc.

Chiar și în cazul în care o ambarcațiune ar avea probleme și ar trebui să se retragă pentru reparații, combustibilul din gunoiul strâns ar trebui să-i ajungă până la reîntoarcerea la ”bază”, spun autorii studiului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇