Israelul acuză Iranul că e vinovat de poluarea uriaşă care a ajuns pe plajele sale

Israelul acuză Iranul că e vinovat de poluarea uriaşă care a ajuns pe plajele sale

Israelul a acuzat Iranul, inamicul său numărul unu, că a comis un ”atac de mediu” după o maree neagră în largul coastelor sale la Marea Mediterană, cauzată, potrivit acestuia, de un vas venit din Iran.

„O navă pirat sub pavilion libian care a părăsit Iranul este responsabilă de acest atac de mediu”, a afirmat într-o conferinţă de presă ministrul Mediului, Gila Gamliel (foto).

Potrivit acesteia, nava "s-a apropiat de zona economică exclusivă a Israelului" pentru a "polua în mod deliberat", transmite AFP.

ADVERTISING

Dezastrul ecologic din Israel afectează grav animalele. Țestoasele au ajuns să fie tratate cu maioneză

"Iranul desfăşoară activităţi teroriste nu numai încercând să se doteze cu arme nucleare şi prin implantarea lor în apropierea frontierelor noastre, ci şi prin lansarea de atacuri de mediu", a adăugat ministrul.

În pofida dezminţirilor sale, Iranul este acuzat de Israel că încearcă să se doteze cu arma atomică.

Duminică, Gila Gamliel a afirmat că ţara sa nu va lăsa "nepedepsită această crimă de mediu".

ADVERTISING

Israelul se confruntă cu una dintre cele mai grave poluări cu petrol din istoria sa. Oamenii sunt avertizați să nu intre în Mediterană

Tone de gudron vărsate pe plajă

La mijlocul lunii februarie, vânturi puternice şi valuri neobişnuit de mari au măturat coastele israeliene, provocând vărsarea a tone de gudron pe plaje, de la Rosh Hanikra, în nord, lângă Liban, până la Ashkelon, în sud, la limita Fâşiei Gaza.

Potrivit Ministerului Mediului, "zeci până la sute de tone" de bitum au fost deversate.

Este una dintre cele mai mari scurgeri de petrol de pe litoralul mediteranean al Israelului.

ADVERTISING

Echipe ale armatei, civili şi membri ai ONG-urilor au acţionat pe litoralul Israelului pentru a curăţa plajele. O balenă lungă de aproape 17 metri a fost descoperită pe o plajă lângă Ashkelon.

Duminică, autorităţile israeliene au eliminat orice suspiciune privind un petrolier grec suspect, precum şi alte zeci de nave.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇