Cum facem cea mai bună alegere în cazul unei pompe submersibile?

Cum facem cea mai bună alegere în cazul unei pompe submersibile?

Apa este un element indispensabil vieții și tocmai de aceea orice locuință trebuie să beneficieze de furnizarea apei curente. Dacă în cazul gospodăriilor situate în acele localități, unde majoritatea amplasamentelor sunt racordate la rețeaua centralizată de apă potabilă nu există probleme cu furnizarea apei, în cazul gospodăriilor și amplasamentelor care nu sunt racordate la această rețea centralizată de apă potabilă este nevoie de găsirea unei alte soluții în vederea asigurării apei potabile. Cea mai eficientă soluție în acest caz o reprezintă pompele de apă submersibile.

ADVERTISING

Există diferite tipuri și modele de pompe submersibile de apă. Tocmai de aceea este important să știm care sunt principalele criterii pentru alegerea celei mai bune pompe submersibile pentru furnizarea apei la nivelul gospodăriei.

Criterii pentru alegerea unei pompe submersibile

Primul criteriu de care trebuie să ținem cont atunci când suntem interesați de un astfel de echipament este cel referitor la particularitățile sursei de apă. Pentru apă curată fără impurități putem alege o pompă submersibilă apă potabilă. Acest tip de pompă este ideal pentru a scoate apă din fântână sau din puț atunci când apă este curată fără impurități, puțând fi astfel consumată fără a fi filtrată. Un alt timp de pompă este pompă pentru ape uzate. Dacă apă pe care o folosești este scoasă dintr-un lac sau dintr-un iaz și are o mulțime de impurități, atunci este recomandată alegerea unei pompe submersibile pentru apă murdară. În cazul acestui tip de pompă pentru apă murdară este important să se aibă în vedere mărimea impurităților. Dacă pompele submersibile de apă curată acceptă o cantitate de nisip de maxim 150 g/m3 atunci pompele de apă uzată au capacitatea de a aspiră corpuri solide cu diametru maxim 5 cm.

ADVERTISING

Un al doilea aspect important în alegerea pompelor submersibile se referă la presiunea creată de pompă, care depinde de adâncimea de la care este pompată apă, dar și de distanță traseului de la puț până la punctul de consum. Pentru apele cu o adâncime nu foarte mare se poate opta pentru un sistem hidrofor. În schimb pentru sursele de apă cu o adâncime mare și foarte mare, pompele submersibile sunt singurele care pot furniza apă la presiunea optimă. Înainte de a cumpără o pompă este important să cunoști presiunea de care ai nevoie de aceea trebuie să efectuezi calculele corect, după care să verifici indicele de presiune al pompei de apă pentru a fi sigur că pompă va face față nevoilor tale. Dacă nu știi cum se efectuează calculele, echipa HidroPompe le poate face pentru tine.

ADVERTISING

Materialele din care este confecționată o pompă submersibilă de apă reprezintă un alt criteriu relevant în alegerea unui astfel de dispozitiv. Având în vedere faptul că este folosită într-un mediu unde umiditatea și murdăria sunt prezente constant, se recomandă alegerea pompelor de apă din inox.

Nu în ultimul rând producătorul este un criteriu important pentru a alege cea mai bună pompă submersibilă apă potabilă sau unul din modelele de pompe de suprafață.

În acest sens este recomandat să optezi pentru unul dintre cele mai renumite brand-uri din domeniu, și anume Wilo, Grundfos, Pedrollo, Saer, Fb Pompe, BBC Elettropompe, Speroni, Calpeda sau Nocchi.

Mai multe informații despre cum puteți alege cea mai potrivită pompă pentru necesitățile gospodăriei sunt disponibile pe www.hidropompe.ro.