Ministerul Sănătăţii a sesizat CNA după programul de Revelion de la TVR: Mesajul transmis instiga la nesupunerea publicului faţă de măsurile de protecţie

Ministerul Sănătăţii a sesizat CNA după programul de Revelion de la TVR: Mesajul transmis instiga la nesupunerea publicului faţă de măsurile de protecţie

Ministerul Sănătăţii a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) să analizeze şi să ia măsuri în cazul producţiei difuzate de TVR 1 în noaptea de Revelion, care „prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului faţă de măsurile de protecţie luate de autorităţi”.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a cerut acelaşi lucru în cazul unei reclame care induce tinerilor ideea că ar putea avea acces la concerte, fără mască de protecţie şi fără distanţare, doar pe baza unui test PCR.

Ministerul Sănătăţii arată, într-un comunicat de presă transmis luni, că a solicitat CNA analiza şi impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea şi nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi protejarea sănătăţii comunităţii. 

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare “OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spaţii aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecţie şi respectarea distanţării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR. 

„De asemenea, Ministerul Sănătăţii dezaprobă producţia care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 şi 1 ianuarie  2021 şi care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului faţă de măsurile de protecţie luate de autorităţi.

MS solicită păstrarea unei informări corecte şi bazate pe adevăr, în interesul public şi îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecţie şi igienă stabilite pentru limitarea infecţiei cu SARS Cov-2″, se arată în comunicat. 

”TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială”

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a anunţat că, marţi, va avea o întâlnire informală cu preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat, pentru a discuta despre ”comunicarea şi informaţiile publice care distorsionează mesajele din partea autorităţilor”.

Discuţia vine după programul de Revelion al TVR 1 unde au fost luate în derâdere măsurile de combatere a pandemiei.

Bulai a reacţionat vehement, afirmând că ”TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială”. 

Deputatul a precizat că programul a costat 140.000 de euro, fiind promovaţi ”oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor”, cum ar fi Dan Bittman şi Mugur Mihăiescu. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: