Liviu Popescu, propunerea USR-PLUS pentru conducerea Radioului Public. Cine este şi ce spune despre noul job

Liviu Popescu, propunerea USR-PLUS pentru conducerea Radioului Public. Cine este şi ce spune despre noul job

USR PLUS îl propune pe Liviu Popescu pentru conducerea Radiolui Public, au declarat surse politice pentru SpotMedia.ro.

Contactat de SpotMedia.ro, Liviu Popescu nu a infirmat, dar nici nu a confirmat informația. A spus doar că dacă este enevoie de experienta lui profesională este gata să o ofere.

Însă, potrivit altor surse politice, decizia finală va fi luată în urma unui concurs în interiorul alianței, pentru că Liviu Popescu este acum agreat doar la nivelul USR.

Între 1999 și 2002, Liviu Popescu a fost producător BBC România la Londra. A revenit apoi în țară și a ocupat funcția de editor de știri la Prima TV și Realitatea TV și de redactor șef la Televiziunea Publică. A lucrat o scurtă perioadă de timp și la Digi24.

ADVERTISING

În luna februarie, liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că schimbarea șefilor TVR și Radioului Public, precum și a Avocatului Poporului este prioritate pentru coaliția de guvernare.

Ulterior, și deputatul Iulian Bulai (USR), preşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media din Cameră, a declarat că actualii şefi ai Televiziunii Române şi ai Societăţii Române de Radiodifuziune nu au legitimitate şi trebuie să plece din funcţii.

El a precizat că nu vrea oameni politici în fruntea TVR şi SRR: „Eu îmi doresc un profesionist. Dacă ar fi un om politic, nu am face nimic altceva decât ce a făcut PSD cu domnul Georgică Severin. Nu îmi doresc un politician, pentru că este lipsit de legitimitate”.​​

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇