DNA investighează contractele PSD cu presa și mai multe firme

DNA investighează contractele PSD cu presa și mai multe firme

DNA investighează modul în care PSD a cheltuit banii din subvenția de stat în 2019, sub suspiciunea comiterii mai multor infracțiuni de corupție, se arată într-un document publicat de site-ul de investigații captura.ro, format din mai mulți jurnaliști care au lucrat la Rise Project.

Informaţia apare în contextul în care în această săptămână Europa Liberă şi Recorder au publicat investigații ample legate de contractele prin care PSD și PNL au plătit zeci de milioane de euro din bani publici pentru mai multe televiziuni și site-uri de știri.

ADVERTISING

Un document care poartă antetul DNA intrat în posesia jurnaliştilor de la captura.ro arată că procurorii au cerut PSD, pe 30 august 2022, toate facturile, chitanțele, contractele și orice alte înscrisuri care dovedesc relația comercială a partidului cu opt firme.

Dintre acestea, trei sunt controlate de oamenii lui Sebastian Ghiță și conectate la postul România TV (Ridzone Computers, Ridzone Creative, Euromedia Group). Mai sunt verificate la DNA contractele cu institutul sociologic al lui Marius Pieleanu, cu o firmă acționară la Romprest (preluată între timp de afaceristul Andrei Drăcea de la Radu Budeanu, fondatorul Cancan) şi tipografia unui liberal (Amma Print).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Faptele cu privire la care se efectuează cercetări vizează și utilizarea subvențiilor acordate de la bugetul de stat în anul 2019 Partidului Social Democrat”, arată DNA.

Tot în această săptămână Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a criticat modul în care politicul afectează independența presei în România și a cerut autorităților de la București să facă demersurile necesare pentru ca partidele politice să fie obligate să desecretizeze contractele cu presa făcute pe bani publici.

Vă recomandăm opinia Ioanei Ene Dogioiu pe acest subiect: Cei care nu am acceptat mită

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇