Vrei să dormi mai bine? Greutatea păturii e decisivă

Vrei să dormi mai bine? Greutatea păturii e decisivă

Dacă ai probleme cu adormiul noaptea, poate nu ar fi rău să încerci să te învelești cu o pătură mai grea. Un studiu recent a arătat că o astfel de pătură face ca nivelul de melatonină să crească, iar somnul să fie mai adânc și mai odihnitor.

Un experiment realizat de oamenii de ştiinţă suedezi de la Universitatea Uppsala pe mai mulți tineri sănătoși a demonstrat că riscul de apariţie a insomniei poate fi redus foarte simplu, prin folosirea unei pături mai groase.

În urma experimentului realizat pe 26 de tineri, bărbați și femei, oamenii de știință au concluzionat că procesul de adormire şi profunzimea somnului sunt afectate direct de greutatea păturii cu care ne acoperim. Mai mult de atât, participanţii la experiment care au folosit pături mai grele au adormit mult mai repede şi au dormit mult mai profund decât ceilalți.

ADVERTISING

Iar testele au arătat că tot în cazul acestora, deloc întâmplător, nivelul melatoninei a fost mai mare, scrie WebMD. Testele de salivă au arătat că nivelul acestui hormon era cu 30% mai mare decât în cazul celor care se înveliseră cu pături mai ușoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇