Valul de frig din Texas nu a afectat numai oamenii: Mii de ţestoase ”amorţite” au fost salvate după ce au eşuat (Video)

Valul de frig din Texas nu a afectat numai oamenii: Mii de ţestoase ”amorţite” au fost salvate după ce au eşuat (Video)

Frontul de aer rece care a îngheţat statul american Texas nu i-a afectat numai pe oamenii luaţi pe nepregătite, ci şi mii de broaşte ţestoase.

Neobişnuite cu scăderea bruscă de temperatură, mii de ţestoase marine au eşuat pe plajele din Insula South Padre, situată în largul coastei de sud a Texasului, relatează Reuters.

Voluntarii au transportat aproximativ 4.700 de broaşte ţestoase la un centru de evenimente, unde au fost amplasate în căzi şi în spaţii închise, urmând să fie eliberate când apa va fi mai caldă.

ADVERTISING

"Este un eveniment fără precedent", a declarat Wendy Knight, director executiv al centrului de cercetare şi conservare Sea Turtle Inc, care a condus operaţiunea de salvare.

Potrivit lui Knight, în mod normal între o sută şi cinci sute de broaşte ţestoase eşuează în fiecare iarnă pe plajele din sudul statului Texas, dar acum sunt mult mai multe.

Milioane de texani au rămas fără căldură din cauza penelor de curent de pe teritoriul statului, cauzate de vremea deosebit de rece, atât temperatura aerului cât şi cea a apei atingând valori situate cu mult sub nivelurile obişnuite.

ADVERTISING

Milioane de oameni din Texas au rămas fără curent și fără apă de 4 zile. Unii au fugit din casele reci și întunecate și s-au adăpostit în mașini (Foto)

O înregistrate video filmată de Ed Caum, director executiv al centrului de evenimente din South Padre, prezintă voluntarii care plasează cu grijă animalele într-un cărucior, apoi se poate vedea podeaua plină cu ţestoase de toate formele şi dimensiunile.

Day Three - Operation Save Sea Turtles still underway. Power and water have been restored to South Padre Island...

Posted by Ed Caum on Wednesday, February 17, 2021

Caum a descris broaştele ţestoase drept ''amorţite de frig'' - o stare în care animalele cu sânge rece prezintă reacţii hipotermice bruşte, precum letargie şi incapacitate de mişcare, la scăderea temperaturii din mediul înconjurător.

ADVERTISING

''Le-am adus la centrul de evenimente pentru a le restabili temperatura'', a povestit Caum într-una dintre înregistrările video.

Tornadele şi valul de frig din SUA fac victime şi pun în pericol vaccinarea antiCovid

Într-o înregistrare video publicată miercuri de Caum pe Facebook, el a amintit că a fost restabilită alimentarea cu energie electrică şi apă a centrului în cursul nopţii.

''Ne-am extins pe ambele aripi. Căldura revine pe coridor'', a spus el într-o filmare care prezintă o încăpere plină cu broaşte ţestoase plasate pe jos, pe materiale de culoare albastră. ''Am colectat o mulţime, acum vom încerca să le salvăm'', a adăugat el.

Iată și alte imagini cu țestoasele:

We have a beautiful community and it runs Valley-wide. #southpadreforever #TexasBestBeach #sopadre #seaturtles #rgv

Posted by Ed Caum on Wednesday, February 17, 2021

Afternoon of Day Two - Operation Save Sea Turtles continues on South Padre Island. Volunteers, many who have no water or...

Posted by Ed Caum on Tuesday, February 16, 2021

Good Morning from South Padre Island Convention Centre where volunteers have rescued hundreds of sea turtles shocked by...

Posted by Ed Caum on Tuesday, February 16, 2021

Sea Turtle rescue underway at the South Padre Island Convention Center. #sopadre #seaturtle

Posted by Ed Caum on Monday, February 15, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇