Tornadele şi valul de frig din SUA fac victime şi pun în pericol vaccinarea antiCovid

Tornadele şi valul de frig din SUA fac victime şi pun în pericol vaccinarea antiCovid

Tornadele din sud-estul Statelor Unite şi temperaturile foarte scăzute înregistrate până în Texas au provocat, marţi, şapte morţi şi pene masive de electricitate care au anulat vaccinările pentru Covid-19 în zonele afectate.

Totodată, este pusă în pericol aprovizionarea cu vaccinuri, transmite Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Vremea nefavorabilă va continua să provoace probleme în multe regiuni din Statele Unite, până vineri, fiind aşteptate ninsori şi ploi îngheţate din sud şi până în nord-est, potrivit meteorologilor. O tornadă a făcut ravagii în orașul Damascus, statul Georgia.

Un val de frig din Texas a lăsat fără energie electrică aproape 3 milioane de americani (Foto&Video)

Minime istorice

O masă de aer arctic a coborât pe aproape întreaga suprafaţă a ţării, iar temperaturile au atins marţi minime istorice.

În Lincoln, Nebraska, au fost înregistrate marţi -35 de grade Celsius, doborând un record de -27 de grade Celsius atins în 1979.

În Dallas-Fort Worth temperatura a coborât la -17 grade, depăşind recordul de -11 grade consemnat în 1903.

În condiţiile în care doar în Texas 4,4 milioane de oameni au rămas fără curent electric, autorităţile au fost nevoite să închidă centrele de vaccinare şi au încercat să folosească 8.400 de vaccinuri care trebuie să fie păstrate la temperaturi de sub zero grade, înainte ca acestea să expire, după ce un frigider de rezervă s-a stricat, a declarat judecătoarea Lina Hidalgo, din comitatul Harris.

Dozele au fost trimise la spitalele din zonă şi Rice University, pentru a fi injectate persoanelor aflate deja acolo.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!