Un val de frig din Texas a lăsat fără energie electrică aproape 3 milioane de americani (Foto&Video)

Un val de frig din Texas a lăsat fără energie electrică aproape 3 milioane de americani (Foto&Video)

Un val de frig din Texas a mărit cererea de energie, obligând, luni, operatorul reţelei electrice din acest stat să impună oprirea prin rotaţie a furnizării cu electricitate.

Măsura a afectat aproape 3 milioane de oameni, relatează Reuters.

Site-ul PowerOutage.us, care urmăreşte penele de electricitate, a afirmat că 2,8 milioane de clienţi texani nu aveau energie electrică la ora 12:18 p.m. (18:18 GMT).

Preşedintele Joe Biden a declarat luni stare de urgenţă, deblocând fonduri federale de asistenţă pentru Texas, unde temperaturile au variat luni între -2 şi -22 de grade Celsius.

ADVERTISING

Aeroporturi închise

George Bush Intercontinental Airport din Houston a anunţat că va rămâne închis până la ora 19:00 GMT, în timp ce aeroportul Hobby Airport urma să îşi oprească activităţile cel puţin până marţi, din cauza vremii.

Valul de frig afectează şi industria energetică a Texasului, cel mai mare producător de ţiţei din ţară, rafinăriile fiind nevoite să îşi oprească activităţile, în timp ce operatorii gazoductelor au aplicat restricţii.

În afară de Texas, în majoritatea Statelor Unite au fost temperaturi foarte scăzute în timpul sărbătorii de Ziua preşedinţilor, care a avut loc weekendul trecut.

ADVERTISING

National Weather Service a anunţat că masa de aer arctic s-a răspândit spre sud, depăşind cu mult zonele obişnuite cu vremea rece, fiind emise avertismente de furtună de iarnă pentru majoritate regiunii Golfului, Oklahoma şi Missouri.

În Louisiana, unde temperaturile extrem de scăzute au provocat pene de curent şi închideri de drumuri, unele localităţi au impus interdicții de circulaţie pe drumuri.

Gerul a ajuns şi în nordul Mexicului, unde autorităţile lucrau pentru a remedia penele de curent care au afectat 400.000 de utilizatori.

ADVERTISING

Iată și câteva imagini din Texas:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇