Primii pui de panda roșu din România s-au născut la Zoo Braşov (Video)

Primii pui de panda roșu din România s-au născut la Zoo Braşov (Video)

Singurii doi urși panda roșii din România, care trăiesc la Grădina Zoologică din Brașov, au devenit părinți.

Cei doi ursuleţi dintr-o specie pe cale de dispariţie, Peggy și Benji, au devenit părinții a doi pui simpatici, în 18 iunie.

Acum în vârstă de aproximativ opt săptămâni, puii au trecut cu bine de perioada inițială critică și se dezvoltă normal, iar miercuri li s-a făcut prima evaluare, inclusiv a greutății.

Această evaluare se va desfășura săptămânal în perioada următoare.

,,Avem marea bucurie astăzi (miercuri - n.red.) să vă prezentăm acești puiuți de panda roșu, un mascul și o femelă, primii pui de panda roșu născuți în captivitate în România.

ADVERTISING

De altfel, și cuplul pe care noi îl avem, Peggy și cu Benji, sunt singurii din țara noastră.

Ne bucurăm foarte mult de acest eveniment unic, pentru că acesta este un semn că lucrurile merg foarte bine, condițiile sunt propice, pentru că a avut loc această împerechere și avem acești puiuți care sunt sănătoși - ați văzut - unul are 415 grame, masculul, iar femela 520.

Lucrurile merg bine din acest punct de vedere. Cred că cei mai fericiți suntem pentru că reușim practic să contribuim la conservarea acestei specii pe cale de dispariție.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Credeți-mă că la nivel mondial este un lucru extraordinar și ne bucură nespus de mult că Brașovul se află astăzi la acest nivel.

Despre puiuți pot să vă zic că până la vârsta de cinci luni ei voi fi alăptați, abia după aceea vor fi înțărcați, deci sunt dependenți de mamă, motiv pentru care nu vom putea să-i vedem decât atunci când vor ieși cu mama lor, lucru care se întâmplă practic undeva după două luni.

Nume încă nu le am dat, vom proceda exact ca și în cazul părinților, vom merge pe propuneri din partea brașovenilor, după care vom supune la vot și le vom da numele celor doi puiuți.

ADVERTISING

Pe mine cred că cel mai mult mă încântă faptul că efectiv suntem parte din conservarea acestei specii! Este un lucru extraordinar. Sunt curios unde se va hotărî că vor merge acești puiuți, pentru că totul este coordonat la nivel european“, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu.

Peggy a fost primită în custodie pe perioadă nedeterminată de la Kolsmarden Djupark, din Suedia, în aprilie 2019. În iulie 2020, în colecția grădinii zoologice a intrat și un exemplar mascul de panda roșu, Benji, primit de la Zoo Zagreb, din Croația.

La ZOO Brașov au fost prezentați singurii pui de panda roșu ,,născuți” în România

Vezi şi: Un panda roşu a dispărut dintr-o grădină zoo germană


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇