Ploaia de stele Geminide face spectacol pe cer zilele acestea (Galerie foto&Video)

Ploaia de stele Geminide face spectacol pe cer zilele acestea (Galerie foto&Video)

Luna decembrie este una aglomerată din punct de vedere astronomic. Luni seara vom aștepta o eclipsă de soare, iar pe 21 conjuncția dintre Jupiter și Saturn care ne va oferi specatacol pe cer.

Însă și noaptea trecută a fost spectacol datorită curentului de meteori Geminide. Nu a fost ultima noapte în care se vor putea observa meteorii, acest fenomen putând fi vizibil până pe 17 decembrie.

Fenomenul se produce când planeta noastră trece printr-o zona în care se află cantități mari de praf lăsate de asteroidul Phaethon descoperit în 1983.

ADVERTISING

Phaethon măsoară 5,10 kilometri și se apropie de Soare la 1,4 ani, iar la contactul cu atmosfera particulele de praf aprind gazul atmosferic. Acest lucru lasa pe cer o dâră luminoasă pe care o numim noi în mod popular stea căzătoare.

Cei mai mulți meteori din această perioadă provin din constelația Gemini (Gemenii) și de aceea poată numele de "Geminide".

Hope you didn't miss the cosmic event last night! ☄️LOOK: A composite photo captured by John Kimwell Laluma in Murcia,...

Posted by Philippine Star on Sunday, December 13, 2020

The show is underway - here's a nice Geminid imaged by our cameras in Arizona...

Posted by NASA Meteor Watch on Sunday, December 13, 2020

Have you seen the meteor shower last night? ☄️The Geminid meteor shower was captured in this long exposure photo taken...

Posted by Philippine Star on Monday, December 14, 2020
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇