A fost inventat un peşte-robot care curăţă apele de plastic (Video)

A fost inventat un peşte-robot care curăţă apele de plastic (Video)

O studentă de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie, a creat un peşte robot care se “hrăneşte” cu plasticul din ape.

Eleanor Mackintosh şi-a prezentat ideea la o competiţie organizată de echipa de robotică a universităţii pe tema bioroboticii, pe care tânăra a câştigat-o. Drept urmare, conceptul a fost transformat într-un prototip printat 3D. Peştele-robot numit “Gillbert” are o lungime de 50 de centimetri şi filtrează microparticulele de plastic din apă în timp ce înoată. Plasticul este colectat într-un container din interiorul dispozitivului, putând fi reciclat ulterior, notează New Atlas.

ADVERTISING

În forma actuală, dispozitivul este controlat de la distanţă şi poate colecta particule de plastic de până la 2 milimetri, dar pe viitor ar putea fi îmbunătăţit astfel încât să poată filtra particule mult mai mici şi să se mişte autonom.

“Poluarea apelor, în special poluarea cu plastic, este o problemă imensă. Nu sunt afectate doar oceanele, ci şi râurile, lacurile şi iazurile. Este o problemă care nu are o soluţie universală. Designul meu a fost concentrat pe flexibilitatea funcţiei sale”, a explicat Mackintosh.

ADVERTISING

Mai multe detalii cu privire la modul în care funcţionează peştele robot pot fi găsite în clipul de mai jos.

The Natural Robotics Contest 2022 Winner: 'Gillbert'

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇