Activiștii de mediu au trântit un tort de ciocolată pe statuia din ceară a regelui Charles al III-lea (Video)

Activiștii de mediu au trântit un tort de ciocolată pe statuia din ceară a regelui Charles al III-lea (Video)

Câțiva membri ai grupului ecologist Just Stop Oil au vandalizat statuia din ceară a regelui Charles al III-lea de la celebrul muzeu Madame Tussauds din Londra, în cadrul unei serii de acţiuni desfăşurate de la începutul lunii octombrie prin care această organizaţie de mediu solicită oprirea exploatărilor petroliere şi gaziere.

Doi membri ai grupului ecologist, care au cumpărat bilete pentru a pătrunde în muzeul londonez, au strivit un tort de ciocolată de chipul statuii din ceară a regelui britanic, un fervent apărător al mediului înconjurător, a anunţat Just Stop Oil într-un comunicat, informează AFP şi DPA.

ADVERTISING

În timpul acestei acţiuni, unul dintre activişti a repetat cuvintele rostite într-un discurs la sfârşitul anului 2019 de actualul suveran, pe atunci prinţ de Wales, în care acesta a subliniat faptul că tinerii din generaţia nepoţilor lui "cer acţiuni imediate, nu doar simple cuvinte".

"Ştiinţa este clară. Cererea este clară: opriţi noile proiecte petroliere şi gaziere. E o nimica toată ('piece of cake' în limba engleză - n.red.)", au declarat în acelaşi comunicat activiştii Eilidh McFadden, în vârstă de 20 de ani, şi Tom Johnson, în vârstă de 29 de ani.

ADVERTISING

"Anul trecut, la COP26 din Glasgow, regina Elisabeta a II-a a spus: 'Vremea cuvintelor a trecut, a venit timpul pentru acţiune'", a declarat tânăra activistă McFadden.

Potrivit Poliţiei Metropolitane din Londra, patru persoane au fost arestate în urma incidentului de luni.

Regele Charles al III-lea plănuia să călătorească în Egipt pentru a participa la COP27, dar a renunţat la aceste planuri după ce fostul prim-ministru Liz Truss i-ar fi recomandat să nu facă acest lucru.

Grupul Just Stop Oil a lansat la începutul lunii octombrie o serie de acţiuni şi de blocaje zilnice ale unor străzi din Londra, stropind totodată cu supă de tomate tabloul "Sunflowers" al pictorului Van Gogh de la National Gallery şi cu vopsea faţada unei reprezentanţe a producătorului auto Austin Martin.

ADVERTISING

Duminică, activiştii din mişcarea ecologistă Last Generation au aruncat cu piure de cartofi asupra tabloului "Les Meules", de Monet, expus într-un muzeu din oraşul german Postdam.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇