Şi-au lipit palmele cu adeziv de o pictură celebră de Picasso (Foto & Video)

Şi-au lipit palmele cu adeziv de o pictură celebră de Picasso (Foto & Video)

Doi membri ai mișcării ecologiste Extinction Rebellion au fost arestați, duminică, după ce și-au lipit palmele de o pictură celebră a lui Pablo Picasso, aflată în Galeria Națională Victoria din Melbourne.

Protestatarii și-au pus adeziv pe palme și le-au lipit de pictura „Masacru în Coreea”. Ei au pus jos un banner cu mesajul „Haosul climatic = Război și foamete”, subliniind legătura dintre distrugerea mediului și suferința umană, a anunțat organizația pe Twitter, potrivit CNN.

Din fericire, pictura lui Pablo Picasso era protejată de un geam din sticlă.

Conform poliției, o femeie de 49 de ani din statul australian New South Wales și un bărbat de 59 de ani din Melbourne și-au lipit palmele de lucrarea de artă în jurul orei locale 12:40. Cei doi au fost îndepărtați de forțele de ordine, după aproximativ două ore.

ADVERTISING

Activiștii, precum și un alt bărbat de 49 de ani, au fost arestați.

Extinction Rebellion a anunțat că nicio lucrare de artă nu a avut de suferit în urma protestului.

"Dacă vom continua pe acest drum, vom înfrunta prăbușirea a tot ceea ce ne oferă siguranță, ducându-ne spre conflict", a anunțat grupul pe Twitter, citându-l pe celebrul naturalist britanic David Attenborough.

Organizația se declară o mișcare descentralizată, internațională și non-partizană politic care folosește acțiuni directe și nesupunerea civilă pentru a convinge guvernele să acționeze pentru rezolvarea urgenței climatice și ecologice. Extinction Rebellion s-a aflat deseori în centrul atenției prin manifestațiile de amploare pe care le desfășoară, dar și prin acțiunile sale reduse, dar de mare impact mediatic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇